Redactie
Redactie Love & Life 16 sep 2020

4 rituelen voor tussen de middag om de middagdip te voorkomen

Een middagdip overkomt de beste mensen. Zeker als je niet goed luncht en stug door blijft werken, wordt je energie aan het eind van de middag een stuk minder. Hierdoor ben je ook minder productief en het voelt gewoon niet fijn. Die vervelende middagdip voorkomen? Dat kan door het invoeren van een paar rituelen.

Deze rituelen zijn ook goed te doen als je op werk bent. Ze vereisen weinig inspanning, maar zorgen er wel voor dat je even geen aandacht besteedt aan je werk. Zo kun je na de pauze weer met een frisse blik en nieuwe energie aan de slag.

Middagdip voorkomen met vier rituelen

1. Meditatie

Mediteren is dé manier om even helemaal tot jezelf te komen en je hoofd leeg te maken. Het is belangrijk om tijdens het mediteren aan niks te denken en jezelf los te maken van stress en werkzaamheden.

Op je werk is het wellicht lastig om een rustig plekje te vinden, maar je kunt het ook doen terwijl je buiten een rondje loopt. Zet kalmerende muziek op, haal diep adem, focus op jezelf en je voetstappen en denk even aan niks.

2. Gedachten schrijven

Schrijven is een goede manier om je gedachten van je af te zetten. Houd tijdens je werk een dagboekje bij over dingen die je voelt of juist dingen waar je dankbaar voor bent. Zo leg je de focus even op iets anders en kan je een middagdip voorkomen. Op deze manier geef je je gevoelens een plekje en heb je nieuwe energie om te focussen op je werk.

3. Luister naar een audioboek

Audioboeken (of podcasts) zijn ideaal om naar te luisteren terwijl je bijvoorbeeld je lunch aan het eten bent of wanneer je bezig bent met simpele kleine taakjes. Zo verzet je je focus en ben je even met iets totaal anders bezig. Bovendien houdt het je alert en is het een manier om je ogen te laten rusten.

4. Bel met iemand

Neem ergens in de middag de tijd om met een vriend of familielid te bellen, zeker als je last hebt van stress en iemand nodig hebt om mee te sparren over je gevoelens. Het hoeft maar kort te duren, maar het horen van een herkenbare stem is altijd fijn. Daarnaast geeft het energie en dat kan je goed gebruiken om je middagdip te voorkomen.

Nog meer tips? Zo kom je de werkdag door als je er even helemaal doorheen zit

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
4 rituelen voor tussen de middag om de middagdip te voorkomen
Sluiten