Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Life 5 nov 2018
Leestijd: 4 minuten

Deze 10 dingen had je op de middelbare school altijd in je kluisje liggen

Die goede oude tijd. Eigenlijk waren we allemaal hetzelfde op de middelbare school en dit is ongetwijfeld niet nieuw voor jou. Ontkennen heeft geen zin want deze acht dingen had óók jij in je kluisje liggen.

1. Energy Drink

Wat nooit kon ontbreken in je kluisje was minimaal één blikje energy drank. En dan niet de dure Redbull die €1,29 kosten per blikje, maar de goedkope €0,25 variant. Sommige leerlingen hadden zelfs een hele tray in hun kluisje staan. Goals.

2. Gymkleren

Je gymtas nam je nooit mee naar huis en dat betekende dus ook dat jij één van de velen was die haar gymkleding niet waste – ugh. Niet dat je daar vaak gebruik van maakte. Giechelen om jongens was veel interessanter en als je “ongie” was durfde je sowieso niet te gymmen omdat je bang was dat je zou doorlekken.

3. Beschimmelde boterhammen

Broodtrommels waren not done dus jij nam je brood mee in een boterhamzakje of wikkelde hem in aluminiumfolie. Meestal lag je boterham wel een paar dagen in je kluisje (want je haalde veel liever een frikandellenbroodje in de pauze). Als het echt begon te meuren wist je dat het tijd werd om het weg te gooien – zonder te kijken uiteraard.

4. Crappy fruit

In je kluisje lagen niet alleen beschimmelde boterhammen, er groeide ook haren op je mandarijnen en er lagen bruine bananen waar je niks meer mee kon. Fruit lag soms weken in je kluisje te rotten tot je de moed had verzameld om het in de prullenbak te gooien.

5. Je boeken

De eerste twee maanden op de middelbare school was je nog zo braaf dat je elke dag al je boeken mee naar school én weer mee naar huis nam. Tot je er vrij vlot achterkwam dat dit precies de reden is waarom je een kluisje had. Huiswerk werd na twee maanden in jouw ogen ook minder belangrijk dus uiteindelijk bleven al je boeken in je kluisje liggen.

6. Deodorant

Op de middelbare school krijg je last van puberkwaaltjes en je kwam erachter dat je zweet. Om geen zweetvlekken in je strakke shirtje te krijgen spoot je letterlijk een halve fles deo leeg onder je oksel en dat was tevens ook je douche na de gymles.

7. Te laat briefjes

Te laat briefjes en menig andere waarschuwingen die je van leraren kreeg, nam jij echt niet mee naar huis. Die fout heb je één keer gemaakt en toen vond je moeder ze in het ladekastje van je bureau. Lekker op school laten liggen dus. Alle toetsen die je onvoldoende terug kreeg, liet je ook lekker voor wat het was en mochten tot het eind van het jaar in je kluisje liggen wegrotten om deze aan het eind van het jaar rechtstreeks de papierbak in te laten verdwijnen.

8. Je jas

Tot grote ergernis mocht je bij de meeste docenten geen jas in de klas dragen (tenzij je ze kon laten geloven dat het een vest was), dus deze propte je altijd maar in je kluisje.

9. Je tekendoos

In de eerste klas kreeg je een prachtige witte tekendoos waarin al het materiaal zat dat je tijdens de lessen nodig had. Het was strikt verboden om erop te tekenen, maar dat deed jij lekker toch. Hij had ook een vaste plek in je kluisje.

10. De Grote Bosatlas

Dit boek was echt veel te zwaar dus no way José dat jij dit ding mee naar huis nam. Die opdrachten met de Atlas maakte je wel even snel op school (of schreef je klakkeloos over van je klasgenootje die wél altijd haar atlas mee naar huis nam).

14 poses waar jij en je vriendinnen je aan schuldig maakten ergens in 2000-nogwat

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 10 dingen had je op de middelbare school altijd in je kluisje liggen
Sluiten