Trix Jacobs
Trix Jacobs Entertainment 21 dec 2018

Miley Cyrus steekt ‘Santa Baby’ in een feministisch jasje

Miley Cyrus vond het hoog tijd dat het kerstnummer ‘Santa Baby’ een feministische twist kreeg en nam het heft in eigen handen. En eerlijk, ze heeft het genaild.

Miley Cyrus was te gast in de Amerikaanse show van Jimmy Fallon en ging daar uiteraard een nummer zingen. Om in de kerstsferen te blijven, zong ze het nummer Santa Baby. Maar dan net even anders. Het liedje bevat namelijk bepaalde uitspraken die anno bijna-2019 echt niet meer kunnen. Daarom besloot de zangeres om het kerstnummer in een nieuw jasje te steken.

Santa Baby in een feministisch jasje

Het nummer Santa Baby is een echte klassier. Toch past het nummer niet meer helemaal in deze tijd. Het liedje gaat namelijk over flirten met de kerstman, in de hoop dat je dan cadeautjes krijgt. Ja, dat is natuurlijk niet de juiste mindset. Dat vond Miley ook en heeft het een en ander gesleuteld aan het nummer. Ze is natuurlijk een echte feministe en dat liet ze weten ook. Zo zong ze: “Don’t want diamonds, cash or stocks. Nothing that comes in a box. No more fluff, I’ve had enough. And I can buy my own damn stuff.” Ze ging verder en voegde daar nog aan toe: “Listen Santa to what I say, a girl’s best friend is… equal pay.” Geheel in een kerstsetting bracht ze het nummer ten gehore en wij zijn om.

Niet de eerste keer

Eerder kwam het kerstnummer Baby It’s Cold Outside ook al in opspraak. Dit nummer bevatte ook uitspraken die je doet denken aan een me-too situatie. Sindsdien zijn er meerdere versies uitgebracht zodat ook dit liedje zonder problemen op je kerstfeestje kan worden gedraaid.

Wij zijn Miley Cyrus dankbaar voor deze verandering en het nummer blijft nog steeds catchy. Verwijder de oude versie maar uit je kerst playlist en zet deze op repeat.

Miley Cyrus vertelt ons op Instagram of Liam Hemsworths dick game on point is

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Popsugar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Miley Cyrus steekt ‘Santa Baby’ in een feministisch jasje
Sluiten