Miley Cyrus reageert op een prachtige manier op de nare gebeurtenis in Barcelona

Toen Miley Cyrus afgelopen weekend vanuit haar hotel in Barcelona naar haar auto liep, werd ze plotseling beetgepakt door een fan die haar naar zich toetrok. Even leek het erop alsof Miley de gebeurtenis niet meer aan zou kaarten, maar nu kwam ze op Twitter toch met een mega sterke reactie.

Miley Cyrus’ reactie op Twitter

Blijkbaar zijn er online mensen geweest die het nodig vonden Miley zelf de schuld te geven van de bizarre gebeurtenis. Ze zouden gezegd hebben dat ze ‘erom vroeg’ (really, people? Nog steeds?). Gelukkig is Miley niet op haar mondje gevallen. Op Twitter deelde ze een fragment van een nieuwsbericht met daaronder de tekst ‘She can be wearing what she wants. She can be a virgin. She can be sleeping with 5 different people.
She can be with her husband. She can be with her girlfriend. She can be naked.
She CAN’T be grabbed without her consent. #DontFuckWithMyFreedom

Miley Ray Cyrus on Twitter

She can be wearing what she wants. She can be a virgin. She can be sleeping with 5 different people. She can be with her husband. She can be with her girlfriend. She can be naked. She CAN’T be grabbed without her consent. #DontFuckWithMyFreedom https://t.co/hBDzuflKF1

Miley Cyrus x Marc Jacobs voor Planned Parenthood

Met haar tweet komt ze niet alleen op voor zichzelf, maar voor alle vrouwen die ervan beschuldigd worden ‘erom te hebben gevraagd’. Het is ook geen toeval dat ze haar tweet eindigde met de hashtag #DontFuckWithMyFreedom. Het is de slogan die wordt gebruikt in de samenwerking tussen Miley en Marc Jacobs voor Planned Parenthood – een organisatie in de Verenigde Staten die gezondheidszorg biedt aan vrouwen en zich hardmaakt voor de bescherming en uitbreiding van de abortuswet.

Uit de samenwerking tussen Miley Cyrus en Marc Jacobs is een hoodie ontstaan met daarop Miley Cyrus en de tekst ‘Don’t F*ck With My Freedom’. Op de achterkant staat Miley Cyrus x Marc Jacobs en op de mouw vind je de naam van de hoodie; ‘The Charity Hoodie’. De trui gaat over de toonbank voor $175, wat praktisch geen geld is voor een Marc Jacobs-item, en al helemaal als je bedenkt dat het volledige bedrag naar de non-profit organisatie gaat.

hoodie miley cyrus marc jacobs hoodie miley cyrus marc jacobs

Om de hoodie te promoten en om duidelijk te maken waar deze voor staat, plaatste Miley een aantal promotie-foto’s op haar Instagram account. Op de eerste zien we haar een enorme taart likken waarop staat ‘Abortion Is Health Care’ en op de andere foto houdt ze twee halve grapefruits voor haar borsten – dit is dezelfde foto als die op de voorkant van de trui staat.

Very special collab with @plannedparenthood @happyhippiefdn @marcjacobs TO BE ANNOUNCED veryyyyyy soon! #WomensRightsAreHumanRights #DONTFUCKWITHMYFREEDOM ??? ???

4.2m Likes, 107.7k Comments – Miley Cyrus (@mileycyrus) on Instagram: “Very special collab with @plannedparenthood @happyhippiefdn @marcjacobs TO BE ANNOUNCED veryyyyyy…”

DON’T FUCK WITH MY FREEDOM ? @themarcjacobs @marcjacobs @plannedparenthood @happyhippiefdn

2.5m Likes, 21.5k Comments – Miley Cyrus (@mileycyrus) on Instagram: “DON’T FUCK WITH MY FREEDOM ? @themarcjacobs @marcjacobs @plannedparenthood @happyhippiefdn”

Het is mega knap van Miley dat ze deze nare gebeurtenis in Barcelona nog aankaart – het had heel begrijpelijk geweest als ze het het liefst zou vergeten en er geen aandacht meer aan schonk. In plaats daarvan gebruikt ze het om een groot probleem aan te kaarten – namelijk dat vrouwen er nog steeds van worden beschuldigd ‘erom te vragen’. Het bewijst maar weer eens dat Miley een topwijf is dat vecht voor haar eigen rechten en die van alle andere vrouwen.

Reageer op artikel:
Miley Cyrus reageert op een prachtige manier op de nare gebeurtenis in Barcelona
Sluiten