Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 9 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Miljonair worden? Als je dít elke dag opzij legt, ben je op je 65ste binnen

Heb je je weleens afgevraagd wat je nu moet veranderen aan je uitgavepatroon om te zorgen dat je miljonair wordt als je straks ouder bent? Vast, want wie droomt er nou niet van om op den duur te kunnen stoppen met werken en financieel onafhankelijk te zijn. Guess what? Je zou op je 65ste kunnen stoppen met werken én een dikke vette spaarrekening kunnen hebben. Daar moet je alleen wel iets voor doen.

Business Insider heeft uitgerekend wat je per dag opzij moet leggen om dat doel te halen.

Miljonair worden op je 65ste? Zo doe je dat

Well, miljonair worden gebeurt niet zomaar. Dat je er iets voor moet doen is een ding dat zeker is. Dat het niet makkelijk gaat worden ook. Met simpelweg iets (een bedrag dus) aan de kant zetten, red je het niet. Omdat er geen spaarrente is op dit moment, is het ook belangrijk om rendement te hebben op dat bedrag. Mocht je uit willen komen op een miljoen, hè.

Maar hoe werkt dat dan? Hoeveel geld moet je per dag inleggen en hoeveel rendement is nodig om miljonair te worden? In een handig schema zijn verschillende opties weergegeven met een rendement van 2, 3, 5 en 7 procent.

schema geldbedragen
Business Insider Business Insider

Sparen maar

In het schema zie je dat vroeg beginnen eigenlijk de key is als je miljonair wil worden. Als je pas begint met sparen op je 55e, moet je bij een jaarlijks rendement van twee procent namelijk dagelijks 250 euro opzij leggen. Begin je daarentegen op je dertigste met 54 euro per dag opzij zetten, dan ben je met een rendement van twee procent op je 65ste miljonair.

Enne, dat lijkt in vergelijking met het bedrag van 250 euro best weinig, maar maandelijks zal dat neerkomen op 1.643 euro (uitgaande van een rendement van 2 procent). Best veel. Dan kan je niet meer shoppen, moet je zuinig leven, een goede baan hebben én nog thuis wonen. Ons niet bellen.

Meer money talk:

Dit artikel makkelijker terugvinden? Bewaar het op Pinterest.

Reageer op artikel:
Miljonair worden? Als je dít elke dag opzij legt, ben je op je 65ste binnen
Sluiten