Gina Koninkx
Gina Koninkx Body & Mind 12 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Ditch the booze! 6 tips om minder alcohol te drinken

Na de zoveelste giga kater op een zonnige zondig ben je er he-le-maal klaar mee. Dit nooit meer, alcohol nooit meer. Zeg je nu althans want over een paar dagen nuttig jij vast weer een alcoholische versnapering. Niet erg natuurlijk, maar minder alcohol drinken is zo’n slecht idee nog niet. Maar hoe doe je dat toch?

Hoe harder je lijkt te proberen die champagne te laten staan, hoe moeilijker het wordt. Nou zeggen we helemaal niet dat jij alcohol voorgoed links moet laten liggen – want eerlijk: een drankje op z’n tijd is heerlijk – maar een beetje minderen kan geen kwaad.

Minder alcohol drinken

Heb jij je voorgenomen wat minder alcohol te nuttigen? Lekker bezig. Dankzij deze 6 tips geniet je alsnog van een biertje of wijntje, maar doe je óók je lijf een plezier door te minderen.

1. Maak lekkere non-alcoholische drankjes

Tegenwoordig zijn er tal van non-alcoholische cocktails (mocktails genoemd) te verkrijgen in kroegen en restaurants, en maak je deze ook gemakkelijk zelf. Een alcohol vrije gin smaakt bijna precies hetzelfde als gin mét alcohol bijvoorbeeld. Zo lijkt het alsof je een echte cocktail drinkt, terwijl je hartstikke healthy bezig bent. Niemand die het merkt.

2. Tel je drankjes – als je wél alcohol drinkt

Vergaap jij je vanavond wél aan alcohol? Dan is het misschien een goed idee om bij te houden hoeveel drankjes je drinkt. Je kent zelf immers je grens, zo weet je zeker dat je die niet (weer) passeert. Hou dit bij in je notities, een beetje flauw misschien maar zo ben je je wel veel bewuster van wat erin gaat. Enne.. niet sjoemelen hè!

3. Wissel af met water en/of limonade

Om een enorme kater te voorkomen en niet continu alcohol te drinken, is het verstandig je biertjes of wijntjes af te wisselen met een glas water of limonade. Zo raak je niet uitgedroogd en heb je wel altijd wat te drinken. Scheelt weer een paar glazen alcohol.

4. Stel van tevoren een ultimatum

Als je weer een avondje gaat drinken, is het verstandig van tevoren een ultimatum te stellen aan het aantal drankjes dat erin mag gaan. Hou het bij 5 bier of 3 wijn en probeer je hier dan ook daadwerkelijk aan te houden.

5. Laat je vrienden weten dat je minder alcohol wil drinken

Is het een serieus doel voor jou om te minderen met alcohol drinken? Stel dan ook je vrienden ervan op de hoogte, zo kunnen ook zij een oogje in het zeil houden als het weer eens dreigt uit de hand te lopen.

6. Plan dry months in

Je kan ook minderen met alcohol drinken op vaste momenten. Zo is januari een maand waarin veel mensen gezamenlijk een maand lang van de fles afblijven. Weet jij dat je de komende 4 weken maar weinig feestjes op de planning hebt staan? Maak hier dan gebruik van door weer even een dry month voor jezelf in te plannen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.