Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 20 mei 2020

Wees eens lief – Zo zorg je ervoor dat je minder streng bent voor jezelf en je lichaam

We leven in een wereld waar we dagelijks geconfronteerd worden met een stortvloed aan zogenaamde ‘perfectie’. Het zorgt – helaas – bij veel vrouwen voor onzekerheid en twijfel. Maar hé, we zijn allemaal al perfect. Hier lees je hoe je wat minder streng voor jezelf wordt.

Hoe hard we er ook tegen vechten, het zogenaamde ideaalbeeld bestaat nog steeds. We gaan zeker de goede kant op door elkaar te accepteren, maar waar het probleem vaker ligt, is dat mensen zichzelf niet accepteren.

Minder streng voor jezelf zijn

We body shamen geen anderen, maar onszelf en dat is net zo erg. Het streven naar de billen van Kim K, de platte buik van Doutzen of de lippen van Kylie is niet realistisch. En toch blijven we streng voor onszelf, tegen beter weten in.

Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden, zodat jij jezelf niet constant vergelijkt met anderen of te streng bent voor jezelf.

1. Iedereen is anders en dat is juist goed

We weten het, dit klinkt echt ontzettend cliché en toch is het waar. Houd in je achterhoofd dat diversiteit iets is om te vieren, niet om door te twijfelen. Natuurlijk heeft dat ene fitnessmodel een goede kont of heeft Negin Mirsalehi prachtig haar, maar als iedereen er hetzelfde uitzag, dan was deze wereld een ontzettend saai zooitje. Onthoud dat jij ook uiterlijke kenmerken hebt waar veel vrouwen een moord voor doen en dat brengt ons naar het tweede punt.

2. Ken je sterke kanten

Wij vrouwen hebben snel de neiging om alleen de negatieve dingen te zien en de positieve dingen voor lief te nemen. Het is daarom niet gek dat veel vrouwen een negatief zelfbeeld hebben, als we alleen maar kijken naar wat er beter kan. Probeer eens te kijken naar al jouw sterke kanten. Of beter nog, schrijf ze op. Als je dan weer eens naar jouw minpunten kijkt, dan kan je ze in ieder geval wegstrepen tegen al jouw pluspunten.

3. Schoon jouw social media op

Hiermee bedoelen we: eruit met alle negatieve invloeden en ontvolgen die handel. Iedereen die jou ook maar een beetje onzeker maakt of aan het twijfelen brengt, die ontvolg je lekker. Deze negativiteit heb jij niet nodig in jouw leven.

4. Draag kleding waar jij je comfortabel in voelt

Niemand wordt blij van kleding waar je – lichtelijk – ongemakkelijk van wordt. Naadjes die trekken, pijpen die iets te kort zijn of een blouseje dat niet chill aanvoelt. Allemaal dingen die voor negatieve energie zorgen en daar zitten we natuurlijk niet op te wachten. Kies daarom voor een outfit waar jij je lekker en zelfverzekerd in voelt. Dit maakt een groter verschil dan je denkt.

Wat wij met dit artikel willen zeggen: wees lief voor jezelf en maak het je vooral niet te moeilijk. Spreek niet te veel met jezelf af en wees niet te streng, vrijheid blijheid, toch?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wees eens lief – Zo zorg je ervoor dat je minder streng bent voor jezelf en je lichaam
Sluiten