Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 24 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

5x de beste mindfulness apps voor als je even je hoofd leeg moet maken

Het leven is drukker dan ooit en het is moeilijk om af vaak stil te staan bij je mentale gezondheid. Gelukkig zijn er genoeg mindfulness apps die het ons iets makkelijker maken om tot rust te komen, ook wanneer we weinig tijd hebben. Dit zijn onze favorieten.

Mindfulness

Mindfulness is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Voor twintigers is het leven best zwaar; je gaat afstuderen of beginnen aan je eerste baan, je wil financieel onafhankelijk worden, je wil een sociaal leven hebben, je wil gezond eten en sporten en je wil tijd maken voor een beetje self care. Succes daarmee.

De laatste jaren lijkt mindfulness steeds meer gezien te worden als dé oplossing tegen al deze drukte in onze hoofden. Volgens wetenschappers zorgt dit voor meer focus op werk, minder angstgevoelens, minder cravings naar ongezond eten en meer zin om te sporten.

Maar hoe begin je met een mindful leven leiden? Het begin is best lastig omdat het niet in je systeem zit om aan mindfulness te doen. Daarom hebben we 5 beste (gratis) apps op een rijtje gezet. Voordat je het weet ben jij weer helemaal zen.

1. Simple Habit

Deze app draait volledig om het implementeren van mediteren in je dagelijkse routine. Het programma van de app spoort je aan om een week lang elke dag vijf minuutjes mindfulness te doen. Tijdens deze korte periodes van meditatie leer je focussen op je ademhaling en je zintuigen. Op die manier zul je zien dat je al snel zonder na te denken, gaat mediteren.

2. Happify

Happify is een must have app voor als je vaak negatief nadenkt. De app helpt jou namelijk om positiever in het leven te staan.

Na het downloaden van de app met je een paar vragen beantwoorden die gaan over jouw stress level, hoe je je leven op dit moment vindt en hoe je tegenover mediteren staat. Nadat je dit hebt gedaan komt de app met een suggestie voor meditatie-oefeningen en mindfulness taken die je iedere dag kan doen om gelukkiger te worden.

3. Headspace

Headspace is onze absolute favoriet. De app is heel duidelijk en ook voor mensen die nog nooit hebben gemediteerd is dit een fijne app. Je hebt een gratis versie, maar de betaalde versie is al helemaal top.

Nadat je de gratis oefeningen hebt gedaan, ga je namelijk elke dag een nieuwe oefening doen om creatiever en rustiger te worden. Elke dag een oefening en je zult zien dat je werkdag een heel stuk soepeler gaat verlopen. Prepare to slay.

4. 10% Happier

Heb je het gevoel dat je wel een mentale coach kan gebruiken zo nu en dan? Dan moet je 10% Happier downloaden. De app is ontwikkeld door schrijver Dan Harris en heeft als doel om mensen dagelijks vijf minuutjes te laten focussen op zichzelf.

Je kan hier sessies van vijf tot tien minuutjes doen. Daarnaast heb je ook specifieke sessies voor wanneer je last hebt van stress, weinig slaap, geluk en focus. Maar mocht je toch nog extra vragen hebben, kan je ook chatten met een menselijke coach via de app. Hoe handig is dat?

5. Remindfulness

Als je niet kan zonder je notificaties van WhatsApp, je agenda, Facebook etcetera dan is deze app wellicht iets voor jou. De app stuurt je notificaties op de door jouw ingestelde momenten waarop je zou willen mediteren.

De app vertelt je op die momenten verschillende dingen. Denk aan berichten zoals ‘neem een diepe ademhaling’, of ‘zoek iets moois op in je directe omgeving en sta hierbij stil’.

Mediteren is persoonlijk en niet elke strategie of app werkt voor iedereen. Zoek daarom een manier die bij jou past, neem je tijd en je zult zien dat je na een tijdje de koningin van mindfulness bent.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5x de beste mindfulness apps voor als je even je hoofd leeg moet maken
Sluiten