Alex Ebbers
Alex Ebbers Post 8 jan 2018
Leestijd: 3 minuten

13 mindsets die mensen in een gezonde relatie hebben

Het onderhouden van een gezonde relatie vergt tijd en moeite. Niets komt aanwaaien, ook al lijkt dat bij sommige koppels soms wel zo.

Hoe cliché het ook klinkt, het zijn echt de kleine dingen die het doen in een gezonde relatie. Tuurlijk, een vakantie naar een warm oord met z’n tweeën is heerlijk, maar dat zijn niet de dingen die je relatie gaan redden. Uiteindelijk moet je elkaar thuis op de bank namelijk ook nog lief vinden. Deze dertien simpele mindsets zorgen ervoor dat gelukkige koppels, gelukkig blijven.

1. Waardeer en onthoud de kleine dingen

Een mooi sieraad op Valentijnsdag of een verrassingsweekendje zijn fijn. Toch zijn dat niet de belangrijkste dingen in een relatie. Focus je op de kleine dingen die je voor elkaar doet. De onverwachtse momenten betekenen onbewust zo veel meer.

2. Niemand kan je gedachten lezen

Jij kan geen gedachten lezen, en niemand kan jouw gedachten lezen. Wil je een punt overbrengen, laat die signalen dan even voor wat ze zijn en wees gewoon duidelijk.

3. Soms is het gewoon k*t

Het hebben van een relatie bestaat niet uit een aaneenschakeling van mooie momenten. Soms is het gewoon kut en als je daar doorheen wilt, heb je er maar mee te dealen. Uiteindelijk komen jullie er sterker uit.

4. Jij bent niet de enige knappe meid op deze aardkloot

Face it. Er lopen meer knappe dames rond, maar als je weet dat je elkaar kan vertrouwen is dat niet erg. Verwacht je dat hij met oogkleppen op de deur uit gaat, dan mag je die van jezelf wel even afzetten. Zolang je weet dat het bij kijken blijft, hoeft je je nergens zorgen om te maken.

5. Blijf bij jezelf en houd de controle over je emoties

Als je gaat handelen naar je emoties, ga je iemand pijn doen. Blijf je hersenen gebruiken en probeer altijd kalm te blijven.
stelletje op strand, gezonde relatie

6. Je hoeft niets te overhaasten

Je hebt de tijd. Waarom zou je alles versneld willen doen, als je er ook de tijd voor kunt nemen? Soms gaan dingen vanzelf snel, maar dat is lang niet altijd het geval. Go with the flow, zeggen we dan maar.

7. Blijf vrienden

Is je relatie ontstaan als vriendschap? Koester dit en behoud deze vriendschap. Zo weet je wat je aan elkaar hebt en wat je van elkaar kunt verwachten.

8. Kwaliteit boven kwantiteit

Hoewel het heerlijk kan zijn om op de bank te ploffen en een serie aan te zetten, is het belangrijk dat jullie jezelf hier niet in verliezen. Blijf geïnteresseerd in elkaar. Vraag naar elkaars dag, naar elkaars mening. Besteed aandacht aan elkaar. Natuurlijk heb je wel eens een avond waarop je geen zin hebt om te praten. Zorg er alleen voor dat dit niet de overhand krijgt.

9. Vermijd de mensen die zich proberen te bemoeien met je relatie

Yep, er zullen mensen zijn die zich gaan bemoeien met je relatie, in welke vorm dan ook. Dit kunnen ouders zijn, vrienden of ‘een ander’. Als je voor je relatie wilt knokken, heb het hier dan over. Eerlijkheid duurt uiteindelijk het langst.

10. Zie mogelijkheden, waar anderen problemen zien

Er zullen mensen zijn die je gaan vertellen dat je relatie niet zal slagen. Probeer je daar zo min mogelijk druk om te maken. Onthoud dat ieder koppel door ups en downs gaat en uitdagingen moet overwinnen. Focus je op de mogelijkheid dat je relatie wél slaagt.
stelletje, vrouw geeft man kus op hoofd, gezonde relatie

11. Weet dat een relatie geen wedstrijdje is

Als jij en je lover constant aan het bekvechten zijn over wie waar beter in is, gaat niemand daar gelukkiger van worden. Probeer in plaats daarvan elkaars krachten te waarderen en steun elkaar bij zwaktepunten.

12. Laat het verleden niet het heden of de toekomst bepalen

Laat het verleden lekker waar het is. Als je het je huidige relatie laat bepalen, zal dat alleen maar voor problemen zorgen, die makkelijk te vermijden zijn.

13. Laat elkaar in elkaars waarde

Niemand is perfect en dat hoeft ook niet. Jij hebt je flaws en dat heeft hij ook. Als je constant blijft zoeken naar die ene die je nooit gaat irriteren, eindig je 100% zeker als crazy cat lady.

Popsugar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
13 mindsets die mensen in een gezonde relatie hebben
Sluiten