De makers van Mocro Maffia komen met de eerste Nederlandse Netflix Original film

Er zijn tegenwoordig al behoorlijk wat Nederlandstalige titels te vinden op Netflix, maar een volledig Nederlandse Original film ontbreekt nog. Gelukkig gaat daar binnenkort verandering in komen. Netflix heeft namelijk de eerste Nederlandse Netflix Original film aangekondigd. Hoe deze gaat heten is nog een raadsel, maar de streamingdienst heeft al wel de nodige informatie en zelfs beelden naar buiten gebracht.

Op YouTube verscheen de officiële aankondigingsvideo. Shady El-Hamus en Jeroen Scholten van Aschat vertellen alvast wat we kunnen gaan verwachten van de film.

De eerste Netflix Original film uit Nederland

Zoals je in onderstaande video ziet gaat de film over een jonge hiphopartiest en zijn obsessie met status en succes. De nog titelloze film wordt een komisch crimedrama waarin de hoofdrolspeler wordt beroofd van een waardevol horloge. Beelden van deze beroving gaan viral waardoor zijn imago een flinke deuk op loopt. Het is aan hem om deze beschadiging weer te herstellen. Dat belooft spannend te worden.

Wie de hoofdrol gaat spelen is nog onbekend, maar we hopen natuurlijk op een knap staaltje acteerwerk in het Nederlandse debuut. In de aankondigingsvideo zien we alleen Shady El-Hamus en Jeroen Scholten van Aschat. Een talentvol duo dat in 2019 met hun film De Libi een Gouden Kalf wist te winnen. Samen schrijven zij het script voor deze Nederlandse Netflix Original film. Daarnaast zal Shady El-Hamus de film ook gaan regisseren.

Makers van Mocro Maffia

De productie is in handen van dramaproducent Fiction Valley. Dit bedrijf heeft een behoorlijk indrukwekkende staat van dienst. Zo staan onder andere series als De co-assistent, Dokter Tinus, Heer & Meester, Celblok H, Noord Zuid en Mocro Maffia op hun CV.

Kortom, meer dan genoeg redenen om uit te kijken naar deze nieuwe release. Hoe lang we moeten wachten is helaas nog niet bekend. Netflix heeft namelijk nog geen releasedatum naar buiten gebracht.

Reageer op artikel:
De makers van Mocro Maffia komen met de eerste Nederlandse Netflix Original film
Sluiten