Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 18 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Duurzaamheid in de mode – Dit zijn de populairste duurzame items

Duurzaamheid is een hot topic geworden binnen de mode-industrie. En terecht. Veel merken worden geïnspireerd om nieuwe initiatieven te lanceren, nieuwe doelen te stellen en meer informatie te delen met klanten. We zien een verschuiving in de modewereld en ieder merk lijkt langzaam te verduurzamen.

Maar werken die initiatieven voor klanten en wat houdt duurzame mode precies in? Zoekmachine Lyst zocht het uit.

Duurzame mode

Duurzame mode betekent het beschermen van de toekomst van onze planeet en haar mensen wanneer we onze kleding ontwerpen, creëren en dragen. Dit houdt in dat we zorgvuldig omgaan met het gebruik van hulpbronnen om afval en de gevolgen voor het klimaat te beperken. Maar ook dat we het welzijn van dieren beschermen en dat we de veiligheid en eerlijke behandeling van werknemers in de hele productieketen garanderen.

Door consumenten in staat te stellen de impact van merken te kennen, wordt de duurzaamheid van de mode enorm beïnvloed. Maar werkt deze transparantie voor de klant? Wordt er bijvoorbeeld meer gezocht naar duurzame items? Zoekmachine Lyst zocht het uit en deelt de populairste producten, merken en ontwerpers op het gebied van duurzaamheid.

1. Eden jas van Filippa K


De Eden jas van het merk Filippa K is volledig gemaakt van 100% gerecycled polyester uit plastic flessen. Het item is een van de populairste duurzame items van de afgelopen zes maanden. Het aantal zoekopdrachten is vanaf oktober 2019 met 427% gestegen.

Filippa K

2. Campo sneakers van Veja


Veja is het meest gezochte duurzame merken op Lyst. Het Franse label timmert aardig aan de weg en de sneakers doen het goed bij zowel mannen als vrouwen. De Campo sneakers waren het meest populaire, niet leren item op Lyst.

duurzame
Veja

3. Hoge legging van Girlfriend Collective


Duurzame sportkleding wordt steeds populairder. Niet zo gek dat deze hoge legging van gerecyclede waterflessen dan ook zo populair is. Het merk Girlfriend Collective is dan ook een van de populairste duurzame merken van het afgelopen jaar.

duurzame mode
Girlfriend Collective

4. Fede ketting van Laura Lombardi


Het duurzame sieradenmerk Laura Lombardi is niet geheel onbekend. Het merk werd al eerder gedragen door Michelle Obama, Emma Watson en Amber Valletta. In de afgelopen zes maanden werd er zelfs meer dan 2000 keer per maand gezocht naar de Fede-ketting. En wij snappen wel waarom.

duurzame mode
Laura Lombardi

5. Eclypse sneakers van Stella McCartney


Ook duurzame sneakers zijn een hit. De Eclypse sneakers van Stella McCartney behoren tot de meest gezochte duurzame sneakers op Lyst. In 2019 braken de sneakers door toen Taylor Swift een tie-dye versie van de sneakers droeg tijdens een optreden. Ze zijn dan ook gemaakt van volledig niet-leren materialen. Hebben.

duurzame mode
Stella McCartney

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Duurzaamheid in de mode – Dit zijn de populairste duurzame items
Sluiten