Vivian
Vivian Love & Life 27 jan 2016

Model Tess Holliday spreekt zich met haar maat 54 uit tegen collega’s die tegen de term ‘plus-size’ zijn

Zo hoopt de Zweedse Sabina Karlsson dat er een dag zal komen dat zulk soort labels niet meer nodig zijn in de modellenwereld: “We’re all just models, we shouldn’t be defined by our size.”

Sterren als Ashley Graham, Tyra Banks en Melissa McCarthy delen deze mening. Zij worden liever beschreven als ‘curvy’.

Tess Holliday, misschien wel het meest bekende en tevens ‘grootste’ plus-size model, is het hier niet mee eens. In een interview vertelde het 30-jarige Amerikaanse model met maat 54 dat ze de term niet alleen omarmt, maar dat ze het label júíst belangrijk vindt.

In haar ogen is het woord ‘plus-size’ geen belediging, maar juist een handige term om leuke winkels met kleding in jouw maat te vinden. Daarnaast helpt de term om vrouwen zekerder te laten worden van hun lichaam. Ze vindt het dan ook onnozel van haar collega’s dat zij tegen deze term zijn.

“When plus-size women look online, or look in magazines, they see that label, or see that term, they feel like they’re not alone. They have something to identify with. I’m really a firm believer in calling it what it is.”

Zelf richtte Tess de #EffYourBeautyStandards-beweging op en ontwierp ze haar eigen plus-size kledinglijn. Ze pleit hiermee voor body positivity en strijdt voor meer diversiteit (onder andere in geslacht en etniciteit) in de plus-size modellenwereld.

Women Who Rock: Danielle legt uit wat de term plus size betekent

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Model Tess Holliday spreekt zich met haar maat 54 uit tegen collega’s die tegen de term ‘plus-size’ zijn
Sluiten