De modetrend van deze zomer? Eruitzien als een toerist in eigen land

Deze zomer lopen we er allemaal bij als een toerist in eigen land. Outfitjes die je eruit laten zien alsof je net uit de hop-on hop-off bus bent gesprongen, gister de Keukenhof hebt gezocht en nu onderweg bent naar een rondvaart in de Amsterdamse grachten. Het is helemaal hip and happening deze zomer. De nieuwste modetrend is namelijk de tourist look, dus haal die Teva’s maar vast uit de kast.

Gelukkig mag je de selfiestick thuislaten, want we hebben het hier over de 90’s toeristen-look. Denk floral shirts, sokken in sandalen, bucket hats, buiktasjes en eigenlijk alles wat een beetje fout is.

De modetrend van deze zomer: eruitzien als een toerist

Waar we ons vroeger lichtelijk schaamden voor de vakantie-outfits van onze vaders, is de hele ‘dad on vacation‘ stijl nu in de mode. Misschien heb je de shorts tot aan de knie al in de winkels zien hangen, net als oversized blouses met tropische prints. Zijn wij de enigen die hierbij aan Tito van Rocket Power moeten denken? Good old times. 

Zo’n trend komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. De toeristen-look werd namelijk al op meerdere catwalks gespot. Onder andere Chanel, Anna Sui en Michael Kors omarmen de ‘dad on vacation‘ hype. Wie had ooit gedacht dat onze vaders stijliconen werden? Oh wacht, dat zijn ze natuurlijk al een tijdje.

modetrend toerist zomer
Anna Sui Spring/Summer 2019 Getty Images
modetrend toerist zomer
Anna Sui Spring/Summer 2019 Getty Images
modetrend toerist zomer
Chanel Spring/Summer 2019 Getty Images
modetrend toerist zomer
Michael Kors Collection Spring 2019 Getty Images

De leukste items

Met een beetje mazzel heeft jouw vader nog een aantal van deze items in de kast liggen. Dan rock je deze gewoon komende zomer. De kans is echter groot dat hij deze stijl allang achter zich heeft gelaten en jij dus zelf op pad moet voor dit soort kledingstukken. Om je een handje te helpen, hebben wij alvast de leukste items voor je op een rijtje gezet.

1. Groene bucket hat – €11,49

modetrend toerist

2. Tropische blouse – €25,00

modetrend toerist

3. Dr. Martens sandalen – €107,99

modetrend toerist

4. The North Face fannypack – €34,95

toerist modetrend items

5. Boxy blouse – €20,00

toerist modetrend items

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
De modetrend van deze zomer? Eruitzien als een toerist in eigen land
Sluiten