Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Life 22 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Waarom je moeder de belangrijkste persoon in je leven is

Er is maar één iemand die je altijd als eerste wil bellen bij goed nieuws, die je haren vasthoudt als je boven de plee hangt met een voedselvergiftiging en er altijd voor je is als je haar nodig hebt. Je mamsie. Dat maakt haar de belangrijkste persoon in je leven.

1. Ze is 24/7 bereikbaar voor jou

Letterlijk en figuurlijk. De enige voor wie ze haar telefoon altijd aan heeft staan zijn haar kinderen. Als je om 2 uur ‘s nachts belt, weet je zeker dat je moeder opneemt. Als je haar nodig hebt, zal ze alles uit haar handen laten vallen om je te helpen en dat geeft wel een heel fijn gevoel. Geef haar de volgende keer maar een extra dikke knuffel als je haar ziet.

2. Niemand zorgt beter voor je dan zij

Als je ziek bent bel je altijd meteen je moeder. Ze weet welke ‘oma-weet-raad’ trucjes het beste werken bij zo ongeveer al je klachten en maakt verse bouillon voor je om sneller beter te zijn. Je voelt je weer even helemaal kind als je bij je moeder op de bank ligt onder een warm dekentje.

3. Onvoorwaardelijke liefde

Ook al hield je ooit van je vriendje, nu is hij je ex. Ook al zag je die ene vriendin eerst dagelijks, nu spreek je haar nooit meer. Je moeder daarentegen houdt onvoorwaardelijk van je en zal voor altijd in je leven zijn. Er is niks dat tussen jullie in kan komen te staan dus het idee dat je never nooit alleen zult zijn geeft je een heel fijn gevoel.

4. Ze heeft overal een oplossing voor

Oeps, die haarverf is wel heel groen uitgevallen – ook al zei je moeder dat dat een slecht idee was. Toch bel je je moeder als eerste omdat ze overal een oplossing voor weet. Ook als je weer eens rode wijn op je nieuwe bank hebt geknoeid weet ze een trucje om de vlek er dezelfde avond nog af te krijgen. Je kan écht niet zonder haar.

5. Niemand kent jou beter dan zij

Je moeder heeft altijd haar zesde zintuig aanstaan en daardoor voelt ze haarfijn aan als er iets met je is. Je hoeft haar niet eens te bellen of ze belt al vanzelf om te vragen of alles wel goed met je gaat. Je hoeft ook niet te proberen haar voor de gek te houden want ze heeft het meteen door als je iets verbergt en dat is stiekem best wel fijn.

6. Ze vrolijkt je altijd op

Een rotdag op je werk kan maar één iemand als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Je mams. Hoe kut je je ook voelt, je moeder weet je wel weer op te vrolijken met een stevige knuffel, heerlijk avondmaal of leuke verhalen over vroeger.

18 relatieadviezen van moeders, waar je maar beter wél naar kunt luisteren

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Waarom je moeder de belangrijkste persoon in je leven is
Sluiten