8 motto’s waar je in je twintiger jaren naar zou moeten leven

Je twintiger jaren zijn ingewikkeld. Je moet keuzes maken die belangrijk zijn voor je toekomst, er verandert enorm veel en ga maar door. Keep your head cool door te leven naar deze acht motto’s.

Motto’s voor je twintiger jaren

Motto’s zijn korte en fijne reminders die je zo nu en dan kunnen helpen om nare situaties om te draaien. Want zeg nou eerlijk, je twintiger jaren komen met best wat lastige en onzekere situaties. Merk je dat je het moeilijk vindt om je carrière de goede kant op te sturen of heb je gewoon je zoveelste slechte dag? Tijd om deze fijne oneliners op te slaan in je telefoon en er zo nu en dan naar te kijken.

Je hebt ons natuurlijk niet nodig om je te vertellen dat sommige obstakels die je tegenkomt in je leven, je onzeker of down kunnen maken. Zonde! Je bent bezig met #adulting en dat is altijd een beetje een bumpy ride. Maak je niet druk, want deze motto’s passen op een Post-It en kun je gewoon op je koelkast plakken zodat je ze elke dag kan lezen.

Je fouten definiëren je niet

Als je denkt foutloos door het leven te gaan dan hebben we nieuws voor je: dat gaat niet gebeuren. In je twintiger jaren ga je talloze keren op je bek en dat zegt precies niks over wie je bent als persoon. Als je je fouten jezelf laat definiëren, ga je je super slecht voelen. Focus op de dingen die je leert van je fouten want daar ga je veel verder mee komen.

Verspreid aardigheid als confetti

In deze periode van je leven zou het zomaar zo kunnen zijn dat je een concurrentiestrijd voelt tussen jou en je collega’s/vrienden/studiegenootjes. Dat kan ervoor zorgen dat je een beetje met je ellebogen gaat werken, maar aardigheid verspreiden is veel belangrijker.

Anderen naar beneden halen om jezelf beter te laten voelen slaat nergens op en gaat je ook echt niet verder brengen in het leven. Het kost niks om een chill persoon te zijn. Integendeel zelf, hoe aardiger je bent naar anderen hoe beter mensen jou zullen behandelen. Het is geen race.

Het beste moet nog komen

Geduldig zijn is super belangrijk, ongeacht je leeftijd. Vooral in je twintiger jaren zul je merken dat je na twee jaar werken, stiekem al een enorme promotie verwacht. Don’t. Het beste moet nog komen en vertrouw daar ook op. Geduld is een schone zaak en veel dingen die je in deze periode van je leven aan het opbouwen bent, hebben tijd nodig. Je komt er wel.

Kom uit je comfortzone

Als er iets is waar je in je twintiger jaren de tijd en ruimte voor hebt, dan is het wel uit je comfortzone treden. Het moment dat je dat doet, open je een hele nieuwe wereld voor jezelf vol kansen. Ben je bang te verhuizen naar een andere stad? Doe het gewoon. Als je denkt dat daar meer kansen liggen, is dat waarschijnlijk ook zo. Na je dertigste is de kans dat je nog kan experimenteren een stuk kleiner.

Onthoud waarom je bent begonnen

Of het nou een studie, een baan of een hobby is, onthoud waarom je er ooit aan bent begonnen. Verantwoordelijkheden of andere moeilijkheden zouden je niet moeten stoppen om je droom waar te maken. Het is logisch dat de dingen die je wil bereiken, hard werken zijn. Dat je hier en daar faalt, betekent niet dat je er meteen mee moet stoppen. Dit is de tijd om door te zetten.

Count your blessings

Er is niks mis mee om vastberaden en gefocust te zijn op de volgende stap in je leven, maar dat kan ook de overhand nemen. Zorg dat je zo nu en dan een stapje terug neemt om te relativeren en dankbaar te zijn voor wat je allemaal al hebt en hebt bereikt.

Sta stil bij de lieve mensen om je heen, de dingen die je al hebt in je leven en de kansen die je krijgt. Op die manier heb je altijd de goede focus.

Het is wat het is

Je hoeft je natuurlijk niet bij alles neer te leggen, maar sommige dingen heb je niet in de hand. In de file staan, onverwachte rekeningen, je fiets gestolen, een vervelende mail, shit happens. Blijf niet hangen in die negativiteit, maar probeer het te laten gaan. Op die manier blijf je chill en lossen dingen zich vanzelf wel weer op.

Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever

Deze quote van Ghandi is misschien wel de belangrijkste. In je twintiger jaren is het zó belangrijk om het beste uit je leven te halen. Je gaat nooit meer zo’n zorgeloze periode in je leven hebben waarin je nog lekker veel fouten mag maken. Neem het niet voor lief, da’s zonde.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Dit zijn de 7 beste dingen om je geld aan uit te geven in je twintiger jaren

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Elite Daily

Reageer op artikel:
8 motto’s waar je in je twintiger jaren naar zou moeten leven
Sluiten