Zo gaan de MTV VMA’s er dit jaar uitzien (en dat is heel anders dan we gewend zijn)

De MTV Video Music Awards (VMA’s) zijn al jaaaren ons favoriet. Van opvallende looks die voorbij komen tot natuurlijk vette optredens van grote artiesten. Even leek het erop dat we door de coronacrisis dit jaar een online editie zouden hebben, maar niets is minder waar.

Dit jaar zullen de MTV VMA’s worden uitgereikt in New York, in person. We vertellen je alles over hoe deze dertiende editie eruit zal komen te zien. En geloof ons, dat is anders dan je gewend bent.

MTV VMA’s 2020

De VMA’s zullen dit jaar plaatsvinden in New York op 30 augustus. Afgelopen dinsdag werd bekendgemaakt dat het event zich afspeelt in het Barclays Center. De organisatie heeft voor New York gekozen omdat de stad heel zwaar is getroffen door de coronacrisis.

Alle optredens zullen op verschillende locaties plaatsvinden. De iconische locaties zijn verspreidt in vijf wijken: Brooklyn, The Bronx, Staten Islands, Queens en Manhatten. Leuk detail: New York is ook dé plek waar de allereerste MTV VMA werd uitgereikt (in 1984, way back).

Coronamaatregelen

Normaal gesproken zijn de MTV VMA’s een populair event waar heel veel mensen op afkomen. Uit het persbericht blijkt dat het nog niet helemaal bekend is hoe het er deze editie (qua publiek) uit gaat zien. Of er is “limited capacity” of “no audience“.

Het ziet ernaar uit dat de celebrities hun longen uit hun lijf gaan zingen voor geen of weinig publiek. Well, safety first. En dat vindt de organisatie ook, want de producenten en het Barclays Center hebben een protocol opgesteld om de veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen te kunnen waarborgen.

In het persbericht staat verder nog dat bepaalde aspecten van de show virtueel zullen zijn, maar wat dat betekent weten we nog niet. Al zien wij wel een hologrammetje voor ons, hoor. Wij zijn benieuwd. Mocht er meer bekend worden over de VMA’s, praten we je natuurlijk bij.

Reageer op artikel:
Zo gaan de MTV VMA’s er dit jaar uitzien (en dat is heel anders dan we gewend zijn)
Sluiten