Laura Gommans
Laura Gommans Love & Life 22 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Naam vergeten? Dit zijn creatieve manieren om ‘m te achterhalen

Iedereen kent het awkward moment wel. Je bent net aan iemand voorgesteld, je staat al een tijdje met elkaar te praten. Alleen realiseer je je na een tijdje dat een complete brain fart had toen je zijn of haar naam had moeten onthouden. Ons broertje WANT schreef deze tips om zonder al te veel gêne die naam weer proberen te achterhalen.

Kan ik je hierover mailen?

Het is echt niet zo raar om iemand naar z’n emailadres te vragen en het werkt bijna altijd, want de meeste (volwassen) mensen hebben hun naam in hun e-mailadres staan.

Zet je je nummer even in mijn telefoon?

Deze is niet altijd inzetbaar, want het hangt een beetje van de situatie af of je iemand om z’n nummer kan of wil vragen. Als je het echt heel gezellig hebt gehad, of als je denkt dat je op zakelijk vlak veel aan deze persoon gaat hebben, vraag je of ze hun nummer in je telefoon willen zetten. Vaak krijg je dan meteen een voor- én achternaam!

Haaaave you met…

Als het niet echt sense maakt om naar iemand’s e-mail of nummer te vragen, kun je hem of haar altijd voorstellen aan iemand anders. Zorg dan dat je dat op een tactische manier doet. Met een vraag als ‘kennen jullie elkaar al?’, heb je de grootste kans dat je iemand’s naam nog een keer op kan vangen.

Business time

Tijdens een zakelijke borrel is je makkelijkste uitweg om iemand te vragen of ze een kaartje voor je hebben! Helemaal niet awkward en je hebt meteen alle info die je nodig hebt.

Wat een interessante naam!

Met deze tactiek kun je meteen punten scoren. Je geeft iemand een complimentje over zijn of haar vergeten naam, en vraagt hoe hun ouders op die naam zijn gekomen. Dan maar even hopen dat ze iets vertellen over die naam. Kijk uit, deze kan ook helemaal misgaan, dus deze moet je alleen gebruiken als je wel nog weet dat iemand een aparte naam had, maar je er niet meer op komt.

Kun je dat spellen?

Ook deze is riskant en moet je alleen inzetten bij moeilijke namen. Als iemand Pim heet sla je namelijk een flink modderfiguur.

Wees creatief!

Er zijn natuurlijk nog allerlei bochten waar je je in kunt wringen. Wat dacht je van het vergelijken van jouw nieuwe rijbewijs met een oud rijbewijs, vragen of iemand zijn naam met links kan opschrijven of vragen hoe je de naam uitspreekt in een andere taal of dialect.

Wees volwassen

Alle gein opzij, het beste wat je kunt doen als je iemand’s naam bent vergeten is het gewoon toegeven. ‘Sorry, ik ben even vergeten hoe je heet’ of ‘ik verstond je naam zojuist niet’ is echt niet zo kwetsend als je denkt. De persoon aan de andere kant van de situatie heeft het zelf zeker ook al talloze keren mee gemaakt, we all know how it feels.

WANT.nl

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Naam vergeten? Dit zijn creatieve manieren om ‘m te achterhalen
Sluiten