Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Beauty 18 apr 2020

Dit is hoe je nagels weer sterk en gezond worden na een gellak manicure

De quarantaine legt ons veel beperkingen op, óók op het gebied van beauty. We kunnen niet naar de kapper, moeten onze wenkbrauwen zelf harsen én zelf onze manicure fixen. Nou is dat laatste voor de meesten van ons geen probleem, maar als je altijd een gellak manicure hebt gehad, kan het zijn dat je nagels flink zijn verzwakt. En daar zitten we natuurlijk niet op te wachten.

Wil je de quarantaine gebruiken om je nagels weer sterk en gezond te laten worden? Wij delen hoe je het beste resultaat krijgt.

1. Houd je nagels kort

Je nagels moeten net als je haar tijd krijgen om weer te groeien. Als je ze kort knipt, zorg je ervoor dat beschadigde delen verwijderd worden zodat ze weer gezond kunnen aangroeien. Daarnaast is het met het coronavirus ook geen slecht idee, want onder lange nagels blijven sneller bacteriën zitten.

2. Gebruik geen grove zeep

Nu het coronavirus ons leven heeft overgenomen, wassen we onze handen meer dan normaal. Het is verstandig om geen grove zeep met allerlei chemicaliën te gebruiken, want je handen raken daar alleen maar geïrriteerder van. Kies daarom een zachte zeep voor je handen. Die is net zo effectief.

3. Bescherm je nagels

Daarnaast zorgt het vele wassen natuurlijk voor enorm droge handen. Het is daarom verstandig om tijdens het afwassen handschoenen aan te doen en ze na het wassen in te smeren met een vette handcrème. Wij zetten de fijnste handcrèmes al eens op een rij. Dit zorgt er namelijk ook voor dat je nagels niet afscheuren.

4. Gebruik een nagelverharder

Zijn je nagels echt zacht geworden van alle gellak? Gebruik dan een goede nagelverharder. Dat is een soort base coat die ervoor zorgt dat beschadigde nagels worden verzorgd. Het is goed om een verharder met keratine te kiezen, omdat dit eiwit al van nature in de nagels zit. Als je nagels echt erg broos zijn, kan je de verharder het beste eens per dag aanbrengen. Ze worden hierdoor vanzelf sterker.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit is hoe je nagels weer sterk en gezond worden na een gellak manicure
Sluiten