We namen een exclusief kijkje bij ‘Art Deco Paris’ in Gemeentemuseum Den Haag

Gisteren waren we aanwezig bij een exclusieve preview van de nieuwste tentoonstelling in Gemeentemuseum Den Haag. Art Deco Paris opent morgen, zaterdag 14 oktober, maar wij geven je alvast graag een voorproefje.

Tot en met 4 maart 2018 kan je de wereld van de Roaring Twenties bewonderen in het Gemeentemuseum. De tentoonstelling laat kledingstukken, meubels, juwelen, schilderkunst, beeldhouwwerken, prenten, fotografie en films zien uit deze periode.

Wie en wat is het?

Art deco is een naam die werd afgeleid van de Parijse Wereldtentoonstelling van 1925 (Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes) en ontstond al voordat de stroming deze naam kreeg. De Franse couturier Paul Poiret was één van de belangrijkste modeontwerpers van begin 1900 en een grote speler in de wereld van art deco. Het Gemeentemuseum heeft zijn werk en dat van onder andere Erté, Raoul Dufy, Man Ray, Kees van Dongen, Modigliani, Brancusi, Picasso en André Groult naar Den Haag gebracht.

Waar is het te vinden?

De tentoonstelling zie je in Gemeentemuseum Den Haag, aan de Stadhouderslaan 41. Vanaf Den Haag Centraal Station neem je bus 24 richting Kijkduin of tram 16 richting Statenkwartier. Uitstappen doe je bij halte Gemeentemuseum/Museon.

Hoeveel kost het?

Tickets kosten €14,50 voor volwassenen; studenten betalen €11,00; jongeren tot en met 18 jaar mogen gratis naar binnen. Het Gemeentemuseum is dagelijks open van 10:00 tot 17:00, behalve op maandag.

Reageer op artikel:
We namen een exclusief kijkje bij ‘Art Deco Paris’ in Gemeentemuseum Den Haag
Sluiten