Yvet Van Der Naalt
Yvet Van Der Naalt Art 29 sep 2017

We namen een exclusief kijkje bij Shio Kusaka en Jonas Wood in Museum Voorlinden

Gisteren waren we aanwezig bij een exclusieve preview van de nieuwste expositie in Museum Voorlinden. De voorstelling van Shio Kusaka en Jonas Wood opent pas op zaterdag 30 september, maar we mochten alvast een kijkje nemen in aanwezigheid van de kunstenaars.

Van 30 september tot en met 7 januari 2018 is er bij Museum Voorlinden een duo-tentoonstelling van het echtpaar Shio Kusaka (1972) en Jonas Wood (1977) te zien. Het is hun eerste gezamenlijke show in Europa! Jonas Wood is een Amerikaanse schilder uit Boston en Kusaka een keramist uit Japan. Ze wonen en werken in Los Angeles, waar ze twee studio’s naast elkaar hebben.

Wie en wat is het?

Kusaka en Wood zijn beide autonoom kunstenaars. Alhoewel ze niet van te voren af spreken over wat voor werken ze maken, beïnvloeden ze elkaar wel degelijk.

Waar hun levens met elkaar verweven zijn, geldt dat ook voor de kunst. Kusaka’s werk staat bekend om elegante potten en vazen waarin invloeden te zien zijn van traditioneel Japanse technieken, maar ook van hedendaagse kunstenaars als Agnes Martin, via geometrische patronen. In Wood’s schilderijen van planten en interieurs vervagen de grenzen tussen figuratie en abstractie. Kubisme, popart en invloeden zoals kunstenaar David Hockney zie je terug in zijn kleurrijke stillevens en portretten.

Waar is het te vinden?

De tentoonstelling zie je in Museum Voorlinden, op Buurtweg 90 in Wassenaar. Vanaf Station Den Haag Centraal en Leiden Centraal kom je er met Connexxion bus 43 en 44, halte Wittenburgerweg. Vanaf de bushalte is het een kwartiertje lopen.

Hoeveel kost het?

Tickets kosten €15,00 voor volwassenen. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar betalen €7,50. Voorlinden is dagelijks open van 11:00 tot 17:00.

Reageer op artikel:
We namen een exclusief kijkje bij Shio Kusaka en Jonas Wood in Museum Voorlinden
Sluiten