Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Beauty 7 dec 2018

Ik werd opgemaakt bij Nars Cosmetics en kan het iedereen aanraden

In deze beautyrubriek gaat één NSMBL editor langs bij de mooiste merken om zich te laten opmaken. Deze keer zit NSMBL’s Tessa in de visagiestoel van Sara Helou, de Senior Make-up Artist van Nars Cosmetics.

Opmaken bij Nars Cosmetics

Nars is een van onze favoriete merken als het aankomt op huidverzorging en make-up. Het is natuurlijk al december en we zijn allemaal stiekem al een beetje om ons heen aan het kijken om de nodige inspiratie op gebied van make-up looks op te doen. Daarom was ik super enthousiast om een party look te krijgen van de Senior Artist van Nars, Sara.

In de Bijenkorf in Amsterdam is een shop in shop van Nars gevestigd, waar de look gecreëerd werd. Sara weet wat ze doet en is al jaren werkzaam in het vakgebied. Ze komt oorspronkelijk uit Australië en heeft zo ongeveer de hele wereld al gezien voor haar werk. Van Australië, naar Japan tot aan Amsterdam, Sara knows what’s up.

nars make-up look

De look

Nadat ik een warm welkom van Sara kreeg, zijn we gaan bespreken wat voor een look leuk zou zijn. Omdat het december is, leek het me super gaaf om eens voor een feestelijke, high fashion glam look te gaan. Dat is zeker gelukt.

Als eerst werd de basis gelegd, omdat een goede verzorging van je huid voor het aanbrengen van make-up natuurlijk super belangrijk is. Nars heeft een hele fijne lijn met huidverzorgingsproducten speciaal voor verschillende huidtypes. De branding van de lijn is heel gaaf. De producten zien er namelijk super minimalistisch uit en daarmee wil Nars ook de mannen aansporen het te gebruiken.

De foundation die opgedaan is de ‘Natural Radiant Longwear Foundation’ en deze blijft maar liefst zestien uur perfect zitten, wat ideaal is tijdens lange avonden in december. De foundation is dekkend, maar niet té. Hierdoor kan je het zelf goed opbouwen. Wil je een natuurlijke look, dan kies je voor een enkele laag. Wil je een dekkende look, dan bouw je het lekker op.

Toen de basis was aangebracht ging Sara verder met mijn wenkbrauwen, wangen (natuurlijk met de ‘Orgasm’ blush), lippen en de ogen. Omdat de ogen nogal dik aangezet werden met een donkerblauwe kleur uit het ‘Holiday 2018’ palet in de crease en zwarte oogpotlood rondom, bleven de lippen een rustigere kleur. Zelf zou ik niet snel voor blauwe oogschaduw kiezen, maar zoals het nu is aangebracht, vind ik het juist heel gaaf.

Contour en wimpers

Een beetje contour is bij een heftige look als deze ook geen overbodige luxe. Bij een make-up look voor de feestdagen is het wel zo mooi om alles een beetje scherp aan te zetten, zo ook te contour. De wenkbrauwen hoeven niet heel dik aangezet te worden, die moeten vooral natuurlijk blijven.

Wimpers, wimpers en nog meer wimpers maken deze look helemaal af. Geen fake lashes nodig, want Sara heeft mijn wimpers aangezet met de nieuwe mascara van Nars, Climax (hoe fantastisch is die naam).

nars make-up look

De trends volgens de visagist

Natuurlijk is het een perfecte kans om tips en trends te vragen wanneer je in de stoel van een visagist zit. Sara vertelt dat de beauty trends voor de feestdagen vooral heel veel glitter zijn.

Daarnaast zijn donkere kleuren helemaal in deze wintermaanden. Kies voor een donkere glitter op je ogen en houdt je lippen natuurlijk, of ga voor een natuurlijk oogschaduw en ga los met donkere kleuren lippenstift. Lippen en wangen mogen best wat heftiger zijn deze winter, dus wees daar niet bang voor.

Voor aankomende lente verklapt Sara ook alvast een grote aankomende trend. Ze vertelt namelijk dat de glossy look het helemaal gaat worden. We hebben het tijdens Fashion Week ook al veel gezien, de dewy, glanzende en natuurlijke looks. Lipgloss mag je aankomende lente naast je lippen ook op je oogleden smeren. Hiermee creëer je een super mooie glans.

Beauty hacks van de visagist

Daarnaast deelt Sara ook haar handigste beauty hack. Ze vertelt dat ze vaak heftige oogschaduw gebruikt voor make-up looks. Daarbij gebeurt het vaak zat dat er een klein beetje naar beneden dwarrelt en op de wangen eindigt. Om niet de foundation helemaal opnieuw te hoeven doen, gebruikt Sara een plakbandje om het daarmee weg te halen. Op die manier blijft de foundation perfect zitten, maar verdwijnt de overtollige oogschaduw.

Al met al is de look heftig en niet per se voor wanneer je naar je werk gaat, maar tijdens de feestdagen of een avondje stappen steel je de show hier wel mee. Voor herhaling vatbaar, als je het ons vraagt.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Ik werd opgemaakt bij MAC Cosmetics en vond het fantastisch

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Reageer op artikel:
Ik werd opgemaakt bij Nars Cosmetics en kan het iedereen aanraden
Sluiten