Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Beauty 16 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Gezond en dik haar – dit zijn de beste natuurlijke oliën die de haargroei stimuleren

Veel vrouwen willen een mooie, lange en dikke bos haren. Er zijn tegenwoordig al veel manieren en producten waarmee jij je haargroei kunt stimuleren. Maar wist je dat je dit ook kunt stimuleren door middel van natuurlijke oliën? Het is niet alleen gezond voor je haar, maar stimuleert ook nog eens de haargroei.

Wij delen een aantal natuurlijke oliën die jou helpen met het bereiken van die mooie bos haren. Sommige oliën heb je wellicht al in huis en kun je meteen mee aan de slag!

Natuurlijke oliën

De woorden ‘natuurlijke oliën’ klinken niet alleen gezond, maar de oliën zíjn ook nog eens super gezond, vooral voor je haar. Deze oliën kunnen diep doordringen in de haarwortel en deze goed voeden en hydrateren, dit heeft een positieve werking op de haargroei en de gezondheid. Als je deze producten regelmatig gebruikt, zal je uiteindelijk goed het resultaat zien van deze oliën, voeg ze dus toe aan je haarroutine.

Rozemarijnolie

Rozemarijnolie heeft een aantal eigenschappen die goed zijn voor je haren. Deze olie staat namelijk bekend om zijn positieve werking op de bloedsomloop. Door je hoofdhuid goed te masseren met rozemarijnolie, stimuleer je de bloedtoevoer naar de haarzakjes, dat leidt tot een snellere haargroei. Gebruik deze olie van de Douglas voor het douchen, laat 15 minuten intrekken en was daarna uit.

Douglas

Castorolie

Castorolie wordt voornamelijk gebruikt als wimperserum, maar heeft precies dezelfde werking op je haren. Het werkt eigenlijk hetzelfde als de rozemarijnolie, het zorgt voor meer bloedtoevoer naar de haarzakjes wat leidt tot betere haargroei. Castorolie zorgt niet alleen voor meer haargroei, maar zorgt ook voor minder haaruitval. Door de voedende eigenschappen zorgt het ook voor een mooi gezond kapsel. Gebruik bijvoorbeeld deze olie van Arganicare voordat je gaat slapen en spoel ‘s ochtends uit.

Douglas

Olijfolie

Een product dat waarschijnlijk wel ergens in je keuken te vinden is, kun je ook erg goed gebruiken voor je haar. Olijfolie zit vol met vitamines, antioxidanten en vetzuren, deze voeden je hoofdhuid en zorgen hierdoor ook voor een betere haargroei. Olijfolie geeft ook een prachtige glans aan je haar, wie wilt dat nu niet?

Jojoba-olie

Jojoba-olie bevat onder andere B-vitamines, vitamine E en mineralen, dit is goed voor de haargroei. Deze stoffen dragen ook bij aan de gezondheid van het haar. Daarnaast zorgt jojoba-olie ook voor een goede balans in de olieproductie van je hoofdhuid, als jij dus last hebt van een vette of juist droge hoofdhuid is jojoba-olie een goede oplossing. Deze jojoba-olie van de douglas kun je toevoegen aan je shampoo of conditioner.

Douglas

Heatless curls: 5 simpele manieren om je haar te krullen zonder hitte

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.