Trix Jacobs
Trix Jacobs Love & Life 7 dec 2018

Dankzij deze natuurlijke middeltjes sla je de griep dit jaar over

Geen zin in de griep, maar heb je het niet zo op dure vitaminepilletjes of vieze drankjes? Gelukkig zijn er ook natuurlijke wondermiddeltjes die je immuunsysteem helpen en ze zijn nog eens lekker ook.

Elke herfst is het weer hetzelfde liedje: je overleeft het nooit zonder ziek te worden. Je ontkomt bijna niet aan een griepje of een verschrikkelijke verkoudheid. Gelukkig heeft moeder natuur ons wat lekkere en vooral gezonde middeltjes gegeven die ons een handje helpen. Zo is de kans dus een stuk kleiner dat je dit najaar ziek op bed ligt.

1. Bosbessen

Bosbessen beschikken over eigenschappen die ook in een aspirientje te vinden zijn, maar omdat je lichaam sneller stoffen opneemt uit natuurlijke producten dan een pilletje zijn bosbessen zeker een lifesaver. Daarnaast zijn ze een stuk lekkerder dan een pilletje, ook belangrijk.

2. Cranberries

Cranberries, ook wel veenbessen, beschikken over heel veel antioxidanten die je helpen als je last hebt van een infectie. Ook zijn de kleine rode besjes een goede bron van vitamine C. Deze besjes moet je dus in huis hebben.

3. Vlierbes

Waarschijnlijk ben je nog niet echt bekend met de vlierbes. Het besje is een beetje de underdog, terwijl het juist over waanzinnige krachten beschikt. Het grote voordeel van de bessen is dat ze je immuunsysteem een enorme boost geven. Dit is dus het perfecte natuurlijke middeltje om de griep te slim af te zijn.

4. Zink

Je hebt ongetwijfeld wel eens van zink gehoord, maar wat is het nou precies? Zink is een mineraal. Dat betekent dat het een stof is die je lichaam niet zelf aan kan maken, maar wel nodig heeft. Maar waar halen we het dan vandaan? Zink komt vooral voor in vlees, zuivel en vis. Het is de reddende engel als het op verkoudheid aankomt. Zodra je de eerste symptomen waarneemt van een verkoudheid is het key om binnen 24 uur iets te nemen waar zink in zit.

5. Zwarte thee

Zoals iedereen wel weet is groene thee goed voor je gezondheid. Mocht je daar niet zo fan van zijn is er ook nog zwarte thee die je gezondheid een handje helpt. De thee zorgt ervoor dat je immuunsysteem wordt geactiveerd, maar dan moet je wel minstens drie koppen op een dag drinken.

Een keertje wat anders dus dan een paracetamol of hoestdrankjes. Als je dit allemaal in huis haalt is de kans groot dat je er op tijd bij bent en niet met een snotterende neus rondloopt.

Ziekjes? Deze groente boost je immuunsysteem binnen no-time

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


 

Verily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dankzij deze natuurlijke middeltjes sla je de griep dit jaar over
Sluiten