Redactie
Redactie Home & Interior 13 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Pardon? Dit kasteel staat te koop voor prijs van Amsterdams appartement

Welke wooncrisis? Doorprik de hoofdstedelijke vastgoedbubbel en plunder voortaan het platteland. Dit Nederlands kasteel staat momenteel te koop voor de prijs van een Amsterdams appartement.

Ditmaal geen spotgoedkope landhuizen of gigantische villa’s. Met minder dan een kasteel neemt ons sprookje geen genoegen. Nu alleen nog eentje veroveren met relatief weinig bloedvergieten aan de bankrekening. Op naar Limburg dus, voor de vastgoedveldslag van de eeuw.

Kasteel te koop voor minder dan miljoen

Vlakbij Valkenburg aan het drielandenpunt slaan we ons tentenkamp op. Vandaar schermen we met eventuele Duitse en Belgische interesse om dit prachtige kasteel in Nederlandse handen te houden.

Landgoed Kasteel Oost

Het Kasteel Oost, gebouwd in 1836, beschermt ons al bijna tweehonderd jaar van oorlogszuchtige buren. Maar door aanhoudende vrede heeft het landgoed een andere invulling nodig. In samenspraak met de huidige baron – momenteel de gemeente Valkenburg aan de Geul – dien je het erf dus nieuw leven in te blazen.

Het complex bestaat uit een hoofdgebouw aan de zuidkant, twee vleugels met meerdere woningen en een grote schuur. De rest zal je moeten delen met de onderdanen. Het voormalige koetshuis wordt namelijk tegenwoordig verhuurd als taverne met speeltuin. En bijgebouw ‘D’n Hoof’ is in gebruik door een maatschappelijke instelling.

Maar met een woonoppervlakte van 4.105 vierkante meter krijg je genoeg persoonlijke speelruimte voor al je adellijke eisen. In totaal is het royale perceel 34.527 vierkante meter groot, in mensentaal ongeveer zeven voetbalvelden.

Even duur als een Amsterdams appartement

De prijs van het Kasteel Oost bedraagt ‘slechts’ 975.000 euro k.k., ongeveer evenveel als een appartement van 100 vierkante meter in Amsterdam. Wel dien je in overleg met de gemeente het bestemmingsplan van het kasteel te bepalen. Binnen de voorwaarden die worden gesteld, zoekt de makelaar naar de meest geschikte partij om het stukje geschiedenis over te nemen.

Denk je in aanmerking te komen? Check de volledige brochure van het landgoed, of ga meteen naar de advertentie van de makelaar.

 

Dit is nu al de meest gehypte rooftopbar van Amsterdam, dit is waarom

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.