Met deze tips wordt ‘nee’ zeggen tegen je beste vriendin een stuk makkelijker

Als beste vriendinnen zie je elkaar vaak. Toch is zo af en toe tijd voor jezelf wel even goed en dan is het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen je beste vriendin, wanneer zij iets met je wil doen. No worries, met wat tips gaat je dit makkelijker af.

Als je vriendin vraagt of je mee de stad in gaat om een drankje te doen, zeg je negen van de tien keer ja. Dit terwijl je hier misschien helemaal geen zin in hebt, maar nee zeggen lijkt soms geen optie. Wil je vriendin iets van je, wat je eigenlijk niet wilt? Houd de volgende tips dan in gedachten, die helpen namelijk enorm.

1. Eerlijk zijn

Natuurlijk is eerlijk zijn belangrijk, zeker in een vriendschap. Je hoeft geen smoes te verzinnen, want je kan gewoon eerlijk zeggen dat je liever in je bed ligt met een goede film. Vergeet alleen niet dat je ook eerlijk moet zijn tegenover jezelf, ga niet andere redenen verzinnen om iets af te zeggen.

2. Vind een balans

Als je even geen zin hebt in mensen om je heen, is dat helemaal prima. Je mag dit gerust zeggen tegen je beste vriendin, daar hoef jij je helemaal niet schuldig over te voelen. Doe dit alleen wel op een aardig manier, zonder iemand aan te vallen. Zeg bijvoorbeeld dat je het heel leuk had gevonden, maar er nu geen behoefte aan hebt.

3. Wat is concreet het probleem

Als je nee tegen iemand zegt, krijg je vaak een schuldgevoel. Stom, want dit is lang niet altijd terecht. Bedenk je goed waarom je nee zegt. Is dit omdat het niet uitkomt of omdat je geen zin hebt in je beste vriendin? Als het tweede het geval is en je krijgt dit gevoel vaker, zou er meer aan de hand kunnen zijn. Dan is het slim om ook hier open over te zijn. Is er iets wat je dwarszit? Bespreek dit. Daar is ze ook je beste vriendin voor.

4. Nee is nee

Onthoud goed: nee is nee. Waarschijnlijk heb je goed over je keuze nagedacht, dus dan is dat het beste voor je. De kans is groot dat je vriendin je wil overhalen, omdat ze het natuurlijk heel leuk vindt om dingen met je te doen. Blijf dan toch bij je standpunt, want anders gebeurt het de volgende keer weer.

Als je nee zegt op een voorstel van je beste vriendin, betekent dat nog niet meteen het einde van jullie vriendschap. Houd deze tips in gedachten, dan komt het vast goed.

Bustle

Reageer op artikel:
Met deze tips wordt ‘nee’ zeggen tegen je beste vriendin een stuk makkelijker
Sluiten