Kelly Kulk
Kelly Kulk Love & Life 27 dec 2016
Leestijd: 4 minuten

Neem een kijkje in de kamers van de 11 hoogste hotels ter wereld

We zijn in Nederland helaas nauwelijks gezegend met enorm hoge hotels waarbij we uitkijken over een prachtige skyline of een zonsondergang aan het strand. Daarom mogen we best zo nu en dan wegdromen bij mooie hotelkamers waar de meeste van ons waarschijnlijk nooit zullen slapen. 

Zie hier beneden 11 prachtige kamers op de bovenste verdiepingen van de hoogste hotels. We vermelden er ook wat prijzen erbij, kunnen we alvast gaan sparen. Welke is jouw favoriet?

Ritz-Carlton Hong Kong

Dit gebouw in Hong Kong is maar liefst 480 meter hoog en heeft prachtig uitzicht over Victoria Harbor. Op de 117e verdieping zit de suite en de jacuzzi, sauna, butler en natuurlijk de telescope zitten hierbij inbegrepen. Ook de ‘s werelds ‘hoogste’ bar, Ozone Sky Bar, is maar één verdieping van je verwijderd. Hier betaal je dan ook de hoofdprijs voor: 7.800 euro per nacht.

St. Regis Shenzhen

Dit hotel in China bestaat uit 90 verdiepingen en daar bevindt zich dan ook een prachtige kamer die bestaat uit enorme ramen van het plafond tot de grond. Vanuit deze ramen kun je kijken naar, ja wel, Hong Kong! In vergelijking tot het vorige hotel in Hong Kong heeft deze ook wel een fijn prijsje. Je kunt hier al een nachtje slapen voor ‘maar’ 600 euro. Ontbijt is gelukkig ook inbegrepen, butler en telescope niet.

Four Seasons Guangzhou

De Four Seasons staat al enige tijd op onze bucket list. Vooral de huisjes op het water in Bora Bora zijn favoriet, alhoewel we tegen dit uitzicht op de 98e verdieping ook geen nee zeggen. Fun fact: de lobby van dit hotel vindt pas plaats op de 70e verdieping! Een nachtje slapen in een suite met uitzicht op het water kost zo’n 1.000 euro.

The Park Hyatt Shanghai

Ok, wauw. Deze hotelkamer heeft maar liefst een hoogte van meer dan vier meter, waarop de deuren en ramen ook zijn aangepast, waardoor je een mooie grote ruimte krijgt. Daarnaast zit er ook een keuken in je hotelkamer, een wijn kelder en een privé ingang voor je personeel (mocht je dat hebben, altijd handig). Voor een schamele 3.000 euro kun je hier een nachtje vertoeven.

JW Marriott Marquis Dubai

Dit hotel van bijna 400 meter hoog bestaat uit twee identieke gebouwen. De hoogste hotelkamers zijn op de 70e verdieping te vinden en hebben dan ook een adembenemend uitzicht over Dubai. Voor iets meer dan 1.000 euro is deze kamer een nachtje van jou, late night snacks en cocktails inbegrepen. O, en mocht je nou altijd al een inloopkast willen hebben: die kun je ook terugvinden in de kamer.

Rose Rayhaan by Rotana

Dit geheel alcohol-vrije hotel, ja echt, is 333 meter hoog en op de 65e verdieping bevindt zich de suite die uitzicht heeft over Dubai en de Burj Khalifa. Who needs alcohol anyway, met dat mooie uitzicht?

Grand Hyatt Shanghai

Dit prachtige hotel heeft op de 85e verdieping een kamer die voor 360 graden bestaat uit ramen. Zo heb je zicht op alle kanten van China. Voor zo’n 6.000 euro per nacht kun je in één van de suites slapen.

Burj Al Arab

Dit hotel herkennen de meeste wel als het rare zeilvormige gebouw bij het strand, dat zichzelf aanbiedt als het enige 7-sterren hotel op de wereld. Elke kamer bestaat uit twee verdiepingen en heeft naast een marmeren gouden trap ook een 24-karaats gouden iPad, draaiende bedden en een privé bioscoop. Voor ongeveer 14.000 euro kun je met vier volwassenen en twee kinderen een nachtje in de royal suite slapen.

Jumeirah Emirates Towers Hotel

Voor de echte shop fanaten onder ons is dit misschien wel een leuke: het gebouw is gekoppeld aan een mega winkelcentrum. Daarnaast is het uitzicht dat je hebt vanuit het bad over de skyline van Dubai ook niet vervelend. Voor zo’n 2.700 euro heb je een nachtje de royal suite.

The Adress Downtown Dubai

Dit gebouw van 277 meter bestaat maar van de 7e tot de 12e verdieping uit hotelkamers. De rest zijn residenties. Daarentegen zijn er wel zeven restaurants en vijf infinity zwembaden te vinden. Voor 2.700 per nacht heb je de spa suite.

Shangri-La London

Ok, ok. We snappen best dat je af en toe wat dichter bij huis wilt zijn. Gelukkig is er dan ook in Londen een prachtig hotel te vinden met uitzicht vanaf de 50e verdieping op onder andere de Tower Bridge, Big Ben en de skyline van Londen. En laat ze nou net een leuke aanbieding hebben waarbij de derde nacht gratis is. De prijzen beginnen bij 470 euro per nacht.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Neem een kijkje in de kamers van de 11 hoogste hotels ter wereld
Sluiten