Emma Toussain
Emma Toussain Body & Mind 27 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Chef’s Table bij NENI Amsterdam – voor alle liefhebbers van gezelligheid, de Oost-Mediterrane keuken, hummus én wijn

Afgelopen weekend mochten wij weer iets leuks uitproberen… we hebben het over restaurant NENI in Amsterdam. Vlak naast het Olymisch Stadion ligt het, in de voormalige Citroëngarage aan het Stadionplein. NENI geeft gasten de keuze tussen het restaurant, een deli met eigen bakkerij, een private dining ruimte en een bar met unieke setting genaamd “The Lemonman”. Ook lanceren ze een nieuwe eetervaring genaamd ‘Chef’s table’. Een bekend fenomeen, maar nog niet in dit restaurant. Dus laat dat nou precies hetgeen zijn dat wij gaan proberen.

Over NENI

Als je bij NENI eet moet je eigenlijk ook wel wat weten over de familie achter het restaurant. De Molcho familie opende in februari 2019 haar eerste Nederlandse vestiging van NENI. Eerste Nederlandse vestiging ja, want inmiddels heeft de familie restaurants in meerdere landen. De vrouw achter NENI is Haya Molcho enz zij heeft haar gerechten gebaseerd op de Oost-Mediterrane keuken, bekend om de rijke smaken van zongerijpt fruit en een overvloed aan groentes. De familie doet niets liever dan de passie voor de Eastern Mediterrenean keuken delen met een lange tafel vol met vrienden en familie – in ‘balagan’ stijl. Vrij vertaald: sympathieke chaos. Hieruit is NENI ontstaan; de passie voor eten, het warme familiegevoel en de liefde voor het delen hiervan.

8x de beste restaurants in Amsterdam voor een culinair diner

Chef’s Table

Vanaf vrijdag 21 oktober heeft NENI Amsterdam de Chef’s Table geïntroduceerd voor zowel kleinere groepen (denk aan 2 tot 4 personen) als voor groepen tussen 8 en 14 personen op vrijdag en zaterdagavonden, perfect als je dus een uitje wil plannen met je beste vriendinnen. Aan de Chef’s table bij NENI zit je precies tussen de showkeuken en productiebar en daardoor dus dicht bij alle actie. Je ziet hoe het eten gemaakt wordt en je kan ook nog eens lekker kletsen met iedereen om je heen.

Tijdens deze avond namen de chefs van de avond ons mee op reis door Tel Aviv als één van de eersten. We kregen een heerlijke groene cocktail met de naam Limonana – een bijzondere smaak met citroen en munt. Daarna begon het bereiden van het Hafla-menu. Denk aan bordjes met hummus, falafel, nazareth tartare, aubergine steak, overnight lamb shank en nog veel meer. Voor grote groepen maken ze een grote steak of rack. Voor de kleinere groepen serveren ze het Hafla menu met daarbij Israëlische cocktails en wijnen, koffie en thee. Zo’n Hafla-menu heb je voor 100 euro per persoon. Maarrrrrr, dan heb je ook wat.

Emma Toussain bij NENI

Wat vinden wij van NENI?

Wat hebben we ontzettend lekker gegeten. En dat zeggen we niet zomaar, het was ook echt zo. Je moet natuurlijk wel fan zijn van zo’n deze keuken, maar als je dat bent is het geweldig. Het was wel wat veel qua hoeveelheid – je wil tenslotte wel alles proeven. En omdat alles zo lekker is is dt ook geen probleem, maar hou hier wel rekening mee voordat je het restaurant bezoekt. Een lichte lunch van tevoren is voldoende 😜 En normaalgesproken zijn wij best grote eters, dus het mag allemaal wel veel zijn.

Als je meer wilt weten over de Oost-Mediterrane keuken, Israëlische wijn wilt proberen (aanrader) en fan bent van bijzondere en kruidige smaakcombinaties ben je hier aan het juiste adres. Het restaurant zat vol en de tafels stonden vol bordjes to share. Precies de gedachte van het restaurant: gezellig, chaotisch met heel veel lekker eten.

De chef’s table is echte aanrader dus als je met een grote groep gaat eten (hallo verjaardag of kerst), maar met z’n tweetjes is het net zo leuk. Zorg er dan wel voor dat je daarna geen halve marathon gepland hebt, maar gewoon lekker op de bank kunt liggen om uit te buiken.

NENI

Meer weten over NENI?

Van fine dining tot Amerikaanse klassiekers: bij restaurant David’s in Hilversum waan je je even in New York

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Chef’s Table bij NENI Amsterdam – voor alle liefhebbers van gezelligheid, de Oost-Mediterrane keuken, hummus én wijn
Sluiten