Say what? Kan je binnenkort je Netflix-abonnement niet meer delen?

Het is geen geheim dat we bij NSMBL houden van een avondje Netflixen. Sterker nog, als het aan ons ligt zitten we het hele weekend onze favoriete series en films te bingewatchen. Grote kans dat jij, net zoals wij, je Netflix-Account deelt met je vrienden. Dat zou binnenkort verleden tijd kunnen worden.

Er bestaat namelijk een grote kans dat het delen van je Netflix-abonnement binnenkort niet meer kan. Dit is wat we erover weten.

Netflix-abonnement delen

Er waren eerder al geruchten dat het delen van je account op Netflix verboden wordt. Waarom? Omdat de Chief Product Officer van de streamingdienst, Gregory Peters, je in de smiezen heeft. Hij is het er natuurlijk niet mee eens dat het bedrijf omzet misloopt doordat groepen mensen op één account zitten. Dat probleem kaartte hij deze week aan en dat zorgde voor veel ophef.

Netflix-accounts delen verboden

Goed, wat is er precies gezegd? Gregory sprak over het probleem tijdens een bespreking van de kwartaalcijfers van het bedrijf. Netflix is ervan op de hoogte en zou op zoek gaan naar een “consumentvriendelijke” manier om dit probleem op te lossen. Slecht nieuws dus.

Gelukkig is er op dit moment nog niets aan de hand. De komende tijd is het gewoon nog mogelijk om je abonnement op Netflix te delen met je vrienden en familie. Er zouden nog geen concrete stappen ondernomen worden, maar het feest gaat op een gegeven moment wel voorbij zijn. Tot die tijd gaan we nog maar de leukste series bingewatchen.

Reageer op artikel:
Say what? Kan je binnenkort je Netflix-abonnement niet meer delen?
Sluiten