Fans noemen deze Netflix-documentaire de meest bizarre documentaire ooit

Netflix krijgt het keer op keer voor elkaar dat we massaal op het puntje van onze stoel zitten. Van enge horrorfilms tot aan spannende documentaires, alles komt voorbij. De nieuwe Netflix-Original ‘Tell Me Who I Am’ wordt door kijkers omschreven als “the most disturbing documentary ever”.

De documentaire gaat over de Lewis tweeling. Het verhaal draait om de achttienjarige Alex, die ontwaakt uit een lange coma na een motorongeluk. Wanneer hij ontwaakt herinnert hij zich he-le-maal niks meer van zijn leven.

Heftige documentaire op Netflix

Alex ontwaakt dus uit een coma, maar weet niks meer over zijn leven. De enige persoon die hij herkent, is zijn identieke tweelingbroer Marcus. Hij vertrouwt Marcus om hem alles over zijn leven te leren: wie zijn vriendin is, wie zijn vrienden zijn, wat hun familieregels zijn en ga maar door.

Marcus leert Alex dus over zijn leven, maar er is één enorm familietrauma dat als een donkere wolk boven het gezin hangt. Hij besluit dit niet aan hem te vertellen, omdat het Alex alleen maar pijn zou doen. “We’re identical twins; we’re bonded, and this thing was so strong that it almost broke us apart,” vertelt Marcus in de documentaire.

Een vreselijk trauma

Wanneer de moeder van de tweeling overlijdt, wordt er van hen verwacht het huis op te ruimen. Hier vindt de 32-jarige Alex in een voorheen gesloten kamer een naaktfoto van zichzelf. Op dat moment komt hij erachter dat de tweeling tot hun veertiende seksueel misbruikt werden door hun moeder.

In plaats van het te vertellen, wilde Marcus dit proberen te vergeten. Alex vraagt aan Marcus om eindelijk de complete waarheid over hun jeugd te vertellen, en die is hartverscheurend.

Op internet zijn mensen ook shocked na het kijken van de heftige documentaire op de streamingdienst. Dit is wat mensen op twitter erover te zeggen hebben.

Reageer op artikel:
Fans noemen deze Netflix-documentaire de meest bizarre documentaire ooit
Sluiten