Het internet ontploft vanwege deze enorm heftige Netflix-documentaire

Netflix komt de laatste tijd met de ene na de andere bizarre documentaire. Vorige week schreven we al over de “most disturbing documentary ever”, Tell Me Who I Am. Deze week ontdekten we een nieuwe spannende documentaire op Netflix waar het internet niet over ophoudt: The Devil Next Door.

Fans noemen de documentaire hartverscheurend en aangrijpend en wij vertellen je waarom. Let op: spoilers.

Heftige Netflix documentaire

Een nieuwe dag, een nieuwe spraakmakende documentaire die op de streamingdienst is verschenen. The Devil Next door vertelt het waargebeurde verhaal van een Oekraïens-Amerikaanse immigrant genaamd John Demjanjuk. De vijfdelige serie bevat emotionele statements van Holocaust-overlevenden die beweren dat John Demjanjuk een monster is. Als je op zoek bent naar een heftige documentaire op Netflix, stop dan met zoeken.

Al uren aan het zoeken naar een leuke Netflix-film? #evenbijtanken

The Devil Next Door

Goed, wat is precies het verhaal? John leefde samen met zijn vrouw en dochter een rustig leven in een buitenwijk van Ohio. Hij leefde the American Dream tot 1975. In dat jaar noemde een redacteur van Ukranian News ineens zijn naam in een lijst van Oekraïners die ervan verdacht werden samen te hebben gewerkt met Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Maar liefst elf mensen die de Holocaust overleefden, identificeerden John als ‘Ivan The Terrible’. Hij was een beruchte wacht bij een nazi-vernietigingskamp die ervan werd verdacht enorm wreed te zijn en Joden te martelen en te doden. Kortom: een vre-se-lijk-e man.

Een waargebeurd verhaal

Ivan heeft zijn naam naar John veranderd toen hij toegelaten werd tot de Verenigde Staten. In 1986 werd hij gedeporteerd naar Israel om terecht te staan voor zijn oorlogsmisdaden. Hoe dat is afgelopen, zie je in de documentaire op Netflix.

De documentaire staat pas sinds begin november online, maar houdt kijkers nog steeds bezig. Zo schrijft iemand “The devil next door on Netflix. F*cking hell its harrowing. Hearing the Treblinka testimonies is heartbreaking and STILL we do not learn from history.” Een ander schrijft: “It was chilling to be reminded how recent the Holocaust was and I still can’t wrap my brain around how humans could be that monstrous. absolutely devastating.”

Goed, wij weten wat we vandaag moeten bingewatchen.

Reageer op artikel:
Het internet ontploft vanwege deze enorm heftige Netflix-documentaire
Sluiten