Wil je zien – Iedereen heeft het over deze documentaire van David Attenborough

Je hebt mensen zoals wij, die als twenty-something al moe worden wanneer we denken aan onze scriptie en dan heb je David Attenborough, die op 93-jarige leeftijd een steengoede documentaire produceert. Net gek dus, dat iedereen het erover heeft. De film David Attenborough: A Life On Our Planet is een echte eye-opener en wil je zien.

Alleen al Attenborough’s rustgevende stem is reden genoeg om de film nu aan te zetten. Even serieus, kan deze man alsjeblieft de nieuwe stem van NS worden?

David Attenborough: A Life On Our Planet is de documentaire waar iedereen het over heeft

We weten allemaal (in ons achterhoofd) dat we niet heel lief zijn voor de planeet waarop we leven. We helpen de aarde en haar klimaat flink naar de knoppen met onze levensstijl. David Attenborough is de moeilijkste niet en legt ons dat haarfijn uit in zijn nieuwe film.

In de 93 jaar van zijn leven heeft David veel mooie plekken bezocht en veel van de aarde gezien. A Life On Our Planet is zijn getuigenis en zijn visie voor de toekomst, zoals hij het zelf noemt. In de film laat hij zien in wat een prachtige wereld we leven, maar geeft hij ook een schrijnend beeld van de klimaatverandering en de manier waarop wij de aarde verpesten.

We zijn van David gewend dat hij ons meeneemt naar stukjes hemel op aarde, maar dit keer reist hij af naar plekken als Tsjenorbyl. Zie deze documentaire als een schop onder je komt om wat bewuster met de aarde om te gaan. De documentaire is (zoals we van hem gewend zijn) prachtig gemaakt, maar verwacht niet dat het een moodbooster is.

‘We need to learn how to work with nature, rather than against it’ is de belangrijkste boodschap van Attenborough.

David Attenborough: A Life On Our Planet is te zien op Netflix en in sommige bioscopen.

Reageer op artikel:
Wil je zien – Iedereen heeft het over deze documentaire van David Attenborough
Sluiten