Noah Korevaar
Noah Korevaar Entertainment 8 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix lanceert nieuwe dramafilm Monster waarin student wordt beschuldigd van moord

Films komen niet altijd direct na hun première uit. Soms duurt het zelfs jaren voor een internationale distributeur gevonden is. Of houden streamingdiensten hun nieuwe aanwinsten nog even in the pocket. Maak kennis met het veelbelovende Monster, een nieuwe dramafilm van Netflix.

Netflix stuntte in 2019 door Unicorn Store uit te brengen. Een film met Brie Larson en Samuel L. Jackson in de hoofdrol. De film was vlak na Captain Marvel op de streamingdienst te zien.

Netflix lanceert Monster

Nu heeft de streamingdienst weer een potentieel pareltje te pakken: Monster. Een film die in 2018 al in première ging op het Sundance Film Festival. Vervolgens pikte Entertainment Studios de rechten op, maar uiteindelijk, waarschijnlijk door de pandemie en gesloten bioscopen, belandde de titel bij Netflix.

Die kan de film goed gebruiken, want het bedrijf is van plan om dit jaar elke week een film uit te brengen. Monster gaat over de 17-jarige Amerikaan Steve Harmon (Kelvin Harrison Jr.), een topstudent met een passie voor fotografie wiens leven compleet naar de gruzelementen gaat wanneer hij van moord wordt beschuldigd. Vervolgens belandt hij in een complexe rechtszaak, met potentieel levenslang als straf.

IJzersterke cast

De cast van Monster is ijzersterk. Hoofdrolspeler Harrison heeft zich al bewezen met zijn rollen in Netflix Original The Trial of the Chicago 7, Mudbound, It Comes at Night, Luce en The High Note. Een groot talent dus. De ouders van Steve worden gespeeld door Jennifer Hudson en Jeffrey Wriht, en verder komen Jharrel Jerome, Jennifer Ehle, Rakim ‘A$AP Rocky’ Mayers, Nasir ‘Nas’ Jones, Tim Blake Nelson en John David Washington voorbij.

Namen die sinds 2018 alleen maar groter zijn geworden. Het verhaal van Monster is overigens gebaseerd op een boek uit 1999 Walter Dean Myers. Destijds viel het verhaal al meermaals in de prijzen, mede dankzij de unieke manier waarop Myers het boek heeft ingedeeld. Het verhaal wordt namelijk deels vanuit de derde persoon als een filmscript verteld.

Eerste trailer

Perfect filmmateriaal dus. De regie is in handen van Anthony Madler, een muziekvideo-veteraan die met dit project zijn regiedebuut maakt. John Legend is betrokken als producent. Grote namen alom dus. Op 7 mei gaan we ontdekken of dat een adaptatie oplevert die net zo goed is als het boek. De eerste trailer, die je hieronder kunt bewonderen, is in ieder geval al veelbelovend. Nu te streamen op Netflix.

Dit artikel verscheen eerder op Manners.

Manners

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.