Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 26 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Netflix-hit Rebecca moet je gezien hebben en wij vertellen je waarom

We weten niet hoe het met jullie zit, maar bij ons draait Netflix de laatste tijd overuren. Van Emily in Paris tot The Crown: we krijgen er niet genoeg van. Het laatst bekeken op ons account? De nieuwe Netflix-hit Rebecca, geregisseerd door Ben Wheatley en gebaseerd op het iconische boek van Daphne du Maurier.

Wat begint als een romantische film in een zonnig Monte Carlo, verandert in een duistere thriller.

Nieuw op Netflix: Rebecca

Als een brave vrouw op vakantie gaat naar Monte Carlo, ontmoet ze daar de knappe weduwnaar Maxim de Winter. Ze worden verliefd en niet veel later vraagt Maxim haar ten huwelijk. Het klinkt als een sprookje, maar het is het begin van veel drama. Als zijn tweede vrouw voelt ze zich niet erg veilig op zijn grote, duistere landgoed.

Ze krijgt te maken met zijn sinistere huishoudster en de geest van zijn overleden vrouw Rebecca. De film gaat van romantisch zonlicht naar duistere kleuren en de sfeer valt door je beeldscherm heen te proeven. Als Maxim ook nog eens erg geheimzinnig doet over zijn overleden vrouw Rebecca weet ze dat er meer aan de hand is. Klaar voor meer spanning? Zet Netflix dan maar alvast aan.

De cast

Het is niet de eerste verfilming van Rebecca. De roman van Daphne du Maurier werd in 1940 namelijk al eens verfilmd door Alfred Hitchcock. De zwart-wit verfilming kreeg toen zelfs een Oscar voor beste film en beste cinematografie. Nu doet Netflix het nog eens over, met een sterrencast waar je U tegen zegt. We zien Lily James, Armie Hammer en Kristin Scott Thomas in de hoofdrollen van de film.

Volgens regisseur Wheatley is Lily James perfect voor de rol als Mrs. De Winter. “Er komt veel angst en paranoia kijken, en die emoties moeten met kracht gespeeld worden. We hadden iemand nodig met het bereik en de kracht van Lily James.” Benieuwd naar Rebecca? De film is nu te zien op Netflix.

Reageer op artikel:
De nieuwe Netflix-hit Rebecca moet je gezien hebben en wij vertellen je waarom
Sluiten