De nieuwe Netflix horrorserie ‘1899’ belooft heel veel goeds

Goed nieuws voor wie The Haunting of Hill House binnen no-time heeft uitgespeeld. Netflix komt namelijk met een nieuwe horrorserie genaamd ‘1899’, door dezelfde makers als ‘Dark’. Dat belooft dus wat.

Netflix-serie 1899

1899 vertelt het verhaal van Europese migranten die de overtocht maken van Londen naar New York. Wanneer de passagiers een ander migrantenschip tegenkomen, neemt hun reis een onverwachtse wending. Wat ze op het schip aantreffen, maakt van hun trip naar het beloofde land namelijk ineens een nachtmerrie.

De cast en productie

De serie komt van de hand van Jantje Friese en Baran bo Odar, die ook Dark produceerden. We kunnen er dus vanuit gaan dat 1899 retespannend wordt. Verwacht wordt in ieder geval dat de serie meertalig wordt, en er een internationale cast wordt ingezet.
“[What] really made us connect to this idea was the concept of having a truly European show with a mixed cast from different countries,” aldus Friese en Odar. Het paar vertelt verder dat in de show zal centraal zal komen te staan wat ons verenigt en wat ons onderscheidt, en hoe angst een trigger kan zijn voor dat laatste.

Het is nog niet bekend wanneer 1899 precies uitkomt, maar we kunnen nu al niet wachten. Tot die tijd zetten we Dark nog maar een keertje op repeat.

8 doodenge horror podcasts waardoor je de hele nacht wakker ligt

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Variety

Reageer op artikel:
De nieuwe Netflix horrorserie ‘1899’ belooft heel veel goeds
Sluiten