Netflix kondigt officieel het vijfde seizoen van La Casa de Papel aan en dit weten we

Al sinds 2017 zijn we in de ban van de Spaanse Netflixserie La Casa de Papel en na vier spannende seizoenen komt er nu een einde aan de hitserie. Na het vierde seizoen van La Casa de Papel, belooft Netflix nu ons ook een vijfde seizoen. In dit seizoen maken de Professor en zijn crew een einde aan de overval op de Spaanse Bank en wij praten je even bij.

We moeten er echt aan geloven: het einde van La Casa de Papel is in zicht. Het vijfde en laatste seizoen is de ontknoping en bereid je maar vast voor op een aantal verassingen.

La Casa de Papel seizoen 5 komt er officieel aan

Oké, dat er een vijfde seizoen komt is geen verassing. De spannende cliffhanger van seizoen vier vraagt om een vervolg. Sterker nog, het smeekt erom. Want wat gebeurt er met Gandía? Hoe reageert Professor op het onverwachte bezoek van Alicia? En hoe gaat de groep verder zonder Nairobi?

Eerder deze maand liet de schrijver van de serie weten bezig te zijn met het vijfde seizoen. Alex Pina – ook het brein achter Vis-a-Vis en White Lines – deelt op een Instagram een foto waarop te zien is hoe hij het finaleseizoen van La Casa de Papel tikt.

Ondanks de geruchten dat de serie nog minstens twee seizoenen zou lopen, bevestigde Netflix zaterdag dat het vijfde seizoen de allerlaatste is. “De overval nadert de ontknoping” deelt de streamingsdienst op Instagram. En zet je schrap, want Alex Pina deelde met EW dat het vijfde seizoen boordevol actie en spanning zit.

“Adrenaline is within La Casa de Papel’s DNA. Every thirty seconds things take place and disrupt the characters, a turn of the screw to the action. The adrenaline mixed with feelings arising from absolutely complex, magnetic, unforeseeable characters will continue until the end of the heist to the Bank of Spain. However, the gang will now be pushed into irreversible situations, into a wild war: it is the most epic part of all the parts we’ve shot.”

Twee nieuwe personages in seizoen 5

Nairobi moest de overval in seizoen vier met haar leven bekopen – wij huilen nog steeds – , maar daarvoor krijgen we in seizoen vijf twee nieuwe personages terug. Miguel Angel Silvestre en Patrick Criado voegen zich bij de cast voor het finaleseizoen van de hitserie. Meer details over hun personages zijn nog niet bekend. Wat wel bekend is, is dat we in de laatste 10 afleveringen meer te weten komen over Denvers jeugdvriend Manila.

Hoe ver Alex Pina is met het schrijven van seizoen vijf is onbekend. Daarnaast is er ook nog geen trailer of releasedatum bekend gemaakt, maar naar verwachting komt het seizoen in 2021.

Ben je fan van La Casa de Papel? Dan moet je deze nieuwe Netflix-serie ook zien

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

HypeBaeEW

Reageer op artikel:
Netflix kondigt officieel het vijfde seizoen van La Casa de Papel aan en dit weten we
Sluiten