Aha! Hier werden deze populaire Netflix-series dus opgenomen

Narcos, Stranger Things, The Walking Dead: het zijn series die je ongetwijfeld hebt gezien, of regelmatig voorbij ziet komen. Maar waar worden al die shows nou eigenlijk opgenomen? We zetten een aantal van Netflix‘ meest populaire shows op een rijtje, met de locaties van de opnamen.

Narcos

Hitserie Narcos volgt het leven van en de klopjacht op drugsbaron Pablo Escobar. In het eerste een tweede seizoen is te zien hoe hij zijn imperium opbouwt in zijn Colombiaanse thuisstad Medellín. En dat is dan ook waar de serie deels is opgenomen. Op onderstaande foto zie je een muur in Barrio Pablo Escobar. Verder zijn er ook delen opgenomen in Bogotá en Cali, andere belangrijke steden in de serie.
netflix locaties

Sense8

De sciencefictionserie Sense8 vertelt het verhaal van een groep mensen over de hele wereld, die op de één of andere manier mentaal aan elkaar gelinkt worden. De serie is dan ook op verschillende locaties in de wereld opgenomen. Van Den Haag tot aan Seoul, van Berlijn tot aan Nairobi.
netflix locaties

Outlander

De op Diana Gabaldons boekenreeks gebaseerde serie Outlander vertelt het verhaal van een vrouw die op mysterieuze wijze van het jaar 1945 naar het achttiende eeuwse Schotland reist, waar ze verliefd wordt op strijder Jamie Fraser. Jamies huis, Lallybroch, is in werkelijkheid een zestiende eeuws kasteeltje vlakbij Edinburg.
netflix locaties

Stranger Things

In de serie Stranger Things zien Will Byers plotseling uit het fictieve stadje Hawkins verdwijnt. Wat volgt is een mysterieuze zoektocht naar de twaalfjarige Will. In de serie zou Hawkins in de Amerikaanse staat Indiana liggen, maar in de werkelijkheid is de serie voornamelijk opgenomen in Atlanta, Georgia. De reden hiervoor was het feit dat de makers van de serie in deze stad zijn opgegroeid en hier dus veel herinneringen hebben. Ook het Hawkins National Laboratory was uiteraard geen echt lab. Het gebouw was tijdelijk onderdeel van de Universiteit van Emory.
netflix locaties

The Walking Dead

Rick Grimes wordt wakker in een verlaten stad en beseft zich dat er een zombie-apocalypse is uitgebroken. The Walking dead speelt zich af in Atlanta en dat is dan ook precies waar de serie is opgenomen. Onderstaande foto is genomen bij Bellwood Quarry, het eerste kamp waar Rick met zijn groep overlevenden strandt.
netflix locaties

The Crown

The Crown volgt de Britse koningin Elizabeth II, tijdens haar regeerperiode. De serie werd voornamelijk opgenomen in Londen, maar we zien ook beelden in Kaapstad. Waar in werkelijkheid de koningin gekroond werd en trouwde in Westminster Abbey, werd in de serie gekozen voor de Ely Cathedral.
netflix locaties

Heb je Netflix uitgespeeld op het gebied van series? Dan vind je deze vijftien documentaires misschien wel interessant.

cheaptickets

Reageer op artikel:
Aha! Hier werden deze populaire Netflix-series dus opgenomen
Sluiten