Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Entertainment 12 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Nooo – Netflix gaat waarschijnlijk echt duurder worden in Nederland

Jongens en meisjes we hebben slecht nieuws: Netflix doet onderzoek naar de mogelijkheden voor een prijsverhoging van de streamingdienst in Nederland. De kans is dus groot dat we binnenkort meer moeten betalen voor onze gezellige avondjes Netflixen.

Netflix wordt duurder

De afgelopen maanden wordt er veel gesproken over Netflix, helaas niet alleen vanwege hun fantastische films en series. De streamingdienst heeft namelijk de prijzen verhoogd in Amerika en heeft hier ook onderzoek naar gedaan in Italië.

Logisch dus, dat we ons hier ook zorgen gingen maken over duurdere abonnementen. Die zorgen leken terecht want Netflix heeft zojuist de eerste stap gezet in de fikse prijsverhoging. De kans dat we binnenkort meer moeten dokken om onze favoriete Netflix Orgininals te kunnen kijken wordt hiermee dus steeds groter.

Netflix in Nederland

Hoe we dit weten? Mensen hebben ontdekt dat de prijzen voor een abonnement verschillen in verschillende webbrowsers. Zo hangt er een totaal ander prijskaartje aan een abonnement voor Netflix in Chrome dan bijvoorbeeld in Firefox. Als je in Firefox een Netflix-abonnement afsluit, betaal je hier €2 meer voor dan in Chrome. Dat klinkt als weinig geld, maar elke maand €2 extra betalen, tikt wel aan.

Waarschijnlijk is dit de manier waarop de populaire streamingdienst onderzoek doet. Zo komen ze er namelijk achter welke prijzen de gemiddelde consument redelijk vindt.

Gert van Dijk on Twitter

Dutch] Holy **** @NetflixNL. In Google Chrome betaal je voor bijv Premium €13,99, maar in Firefox €15,99. Mag dit @Consumentenbond, @kassa_bnnvara? cc @danielverlaan

Grote kans

In Amerika liggen sinds kort de prijzen voor een abonnement op Netflix al een stuk hoger. De streamingdienst werd hier tussen de dertien en achttien procent duurder. De kans dat het hier in Nederland ook zoveel duurder gaat worden, is dus groot.

We weten nog niet zeker of en wanneer de prijzen verhoogd worden, maar laten we hopen het meevalt. Tot die tijd genieten we nog maar even van een paar nieuwe, spannende films op.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

YES – De aankomende Breaking Bad film zal op Netflix komen en dit is wat we al weten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Nooo – Netflix gaat waarschijnlijk echt duurder worden in Nederland
Sluiten