Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 22 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Netflix bevestigt eindelijk een tweede seizoen voor Bridgerton en wij vertellen je er alles over

Het is geen geheim dat we hooked zijn aan Bridgerton. De serie is precies wat we nodig hadden aan het einde van 2020 en we hebben hem natuurlijk binnen in één klap uitgekeken. Van de schandalige seksscènes tot het drama en de historische setting, fans konden er geen genoeg van krijgen (en wij ook niet). Hoe zit het met het tweede seizoen van Bridgerton? Netflix heeft het net bevestigd en wij vertellen je alles wat we weten.

Op 21 januari bevestigde Netflix eindelijk dat Bridgerton met een tweede seizoen komt.

Bridgerton: seizoen 2

De Netflix-serie is gebaseerd op de eerste acht boeken van Julia Quinn. Daarom heeft creator Chris Van Dusen genoeg materiaal voor een tweede seizoen van de serie. Nu is het alleen de vraag wanneer het filmen van de serie gaat starten. Wij vertellen je alles wat we tot nu toe weten.

Op 21 januari bevestigt Netflix een tweede seizoen van Bridgerton. “Prepare for another social season. “Bridgerton shall be back for season 2!” zet Netflix op Twitter. Ook werden fans getrakteerd op een bericht van Lady Whistledown herself, geheel in de stijl van Bridgerton. De bevestiging van een nieuw seizoen komt na een aantal hints van Chris Van Dusen over een tweede seizoen voor de hitserie.

“The ton are abuzz with the latest gossip, and so it is my honour to impart to you: Bridgerton shall officially return for a second season. I do hope you have stored a bottle of ratafia for this most delightful occasion. The incomparable cast of Bridgerton will return to production in the Spring of 2021. This author has been reliably informed that Lord Anthony Bridgerton intends to dominate the social season. I will have my pen ready to report on any and all of his romantic activities. However, gentle reader, before you set the comments section alight with requests for more sordid details, know that I am disinclined to report on the particulars at this time. Patience, after all, is a virtue. Yours Truly, Lady Whistledown.”

Waar gaat seizoen 2 over?

Het eerste seizoen is geïnspireerd op Quinns eerste boek, The Duke and I, en richt zich op de relatie tussen Simon Basset en de oudste zus van Bridgerton, Daphne Bridgerton. Het tweede boek, The Viscount Who Loved Me, gaat over de meest begeerde vrijgezel van Londen, Anthony Bridgerton, en zijn relatie met een vrouw genaamd Edwina.

Er is alleen een probleem: Edwina’s zus Kate Sheffield. Zij wordt beschreven als “de meest bemoeizuchtige vrouw die ooit een ballroom in Londen heeft gesierd.” Dat belooft natuurlijk genoeg drama en dan hebben we het nog niet gehad over Lady Whistledown. Ze komt in het tweede seizoen van Bridgerton natuurlijk terug om meer drama te veroorzaken met haar Society Papers. Het is dan ook hoogstwaarschijnlijk dat het grootste deel van de cast weer terugkeert voor een tweede seizoen.

bridgerton netflix behind the scenes
Netflix

Wanneer komt seizoen 2 van Bridgerton op Netflix?

Het filmen van het tweede seizoen begint in de lente, dus we kunnen seizoen 2 ergens in 2022 verwachten. En hoewel dat nog ver weg klinkt, is het het wachten 100% waard.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.