Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 15 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Fan van horror? De gloednieuwe serie Bloodride staat nu op Netflix en die wil je zien

Fans van horror kunnen hun hart ophalen, want Netflix komt met een nieuwe serie. Qua opzet lijkt de serie op Black Mirror: een overkoepelend thema, maar elke aflevering vertelt zijn eigen verhaal. Netflix doet dat nu ook in het horror-genre met de gloednieuwe serie Bloodride, die vanaf afgelopen vrijdag online staat.

Mocht je dit weekend nog geen plannen hebben en van horror houden, lees dan vooral even verder.

Bloodride

Bloodride is een ambitieuze horrorserie uit Noorwegen van niemand minder dan Kjetil Indregard. Dat is de scenarioschrijver van de Noorse hitserie Maniac, waarvan in 2018 de remake met Emma Stone en Jonah Hill op Netflix verscheen. Fans van die serie weten hoe goed de verhalen van Indregard kunnen zijn, met Bloodride alle ruimte om dat talent in te zetten.

Voor Bloodride werkte Kjetil samen met niemand minder dan Tle Knudsen (ZombieLars) en Geir Henning Hopland (Lilyhammer). Er is dus zeker geen gebrek aan Noors talent in de serie die horror combineert met humor.

Bron:

Buschauffeur als rode draad

De horrorserie bestaat uit zes afleveringen, waarbij elke aflevering zich in een andere bizarre omgeving afspeelt. Werelden die op de onze lijken, maar dan met een mysterieuze twist. Het enige wat de afleveringen gemeen hebben is de buschauffeur. Elke aflevering brengt hij zijn passagiers naar een andere angstaanjagende bestemming.

Op de plaats van bestemming beleven ze vervolgens een avontuur waarbij fans van het horrorgenre hun hart op kunnen halen. Na het teleurstellende Locke and Key, van de zoon van Stephen King, kan Netflix wel weer een bingewaardige horror gebruiken.

Trailer en meer Netflix

Bekijk hieronder alvast de eerste trailer van Bloodride. Mocht je na het zien van de trailer enthousiast zijn geworden, kan je meteen door naar Netflix. Sinds afgelopen vrijdag staan alle zes afleveringen van Bloodride online. Dat wordt griezelen onder een dekentje. Mocht je niet van horror houden, we hebben genoeg andere series voor je.

Reageer op artikel:
Fan van horror? De gloednieuwe serie Bloodride staat nu op Netflix en die wil je zien
Sluiten