Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 10 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Zien – Deze nieuwe Netflix-serie is een mix van Gossip Girl en Downtown Abbey

Gossip Girl heeft een speciaal plekje in ons hart omdat de show ons alles gaf wat we wilden: roddels, mode en een kijkje in het leven van de New Yorkse elite. Niks – maar dan ook niks – kwam ooit in de buurt van het gevoel wat we kregen bij het kijken van de serie, hoewel Emily in Paris een klein stapje in de buurt maakte. Gelukkig komt Netflix met een serie waarbij we ons hart weer kunnen ophalen: Bridgerton.

De serie wordt ook wel de Gossip Girl van het Regency-tijdperk genoemd en komt op eerste kerstdag uit.

Netflix-serie: Bridgerton

Hoewel niets aan Gossip Girl kan tippen (misschien Gossip Girl 2.0?), gaat Bridgerton wellicht toch in de buurt komen. Bridgerton is gebaseerd op de negendelige boekenreeks van schrijfster Julia Queen. De Netflix-serie speelt zich af in de high society van Londen (like) in de zeventiende eeuw. De levens van de high society worden op zijn kop gezet door een anonieme column van Lady Whistledown. Dat belooft veel goeds.

Lady Whistledown wordt gespeeld door Julie Andrews, ook Phoebe Dynevor en Regé-Jean Page spelen een grote rol in de serie. Phoebe Dynevor speelt de oudste dochter uit de Bridgerton-familie, die familie kan overigens niet wachten om haar uit te huwelijken. Regé-Jean speelt een charmante hertog die nog lang geen plannen heeft om zich te settelen.

Trailer en releasedatum

Dat alles verschijnt dus op Netflix, maar niet voordat we de trailer eens goed hebben bekeken. In de trailer van Bridgerton zien we al een glimp van de high society waar het in de serie om draait. Natuurlijk komt alles uit de zeventiende eeuw, dus verwacht prachtige kostuums en decors en natuurlijk een goede dosis drama en romantiek.

Wij zeggen: Gossip Girl meets Downtown Abbey. Vanaf 25 december staat de nieuwe serie op Netflix, meteen een prima dagvulling voor je kerstdagen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zien – Deze nieuwe Netflix-serie is een mix van Gossip Girl en Downtown Abbey
Sluiten