De makers van Orange Is The New Black komen met de allereerste serie over corona

Dat we fan zijn van Orange Is The New Black hoeven we natuurlijk niet te vertellen. Dat we in een zwart gat vielen toen we het zevende en laatste seizoen van de serie af hadden gekeken is ook geen geheim. Toch kunnen we opgelucht ademhalen, want de makers van OISNB komen met de allereerste coronaserie: Social Distance.

Producer Jenji Kohan werkt met een team aan een anthologie over het coronavirus. Goed nieuws: Netflix is van plan de serie te gaan releasen.

Social Distance op Netflix

Het productieteam van Orange Is The New Black werkt hard aan de nieuwe serie. Leuk feitje: de serie wordt volledig virtueel gecreëerd en geproduceerd, zodat cast en crew gezond blijven. Dat het coronavirus mooi materiaal is voor een interessante serie is logisch. Volgens de makers zelf gaat het over “the new, bizarre, bewildering reality we are all experiencing.”

De serie laat verschillende verhalen zien die zich afspelen in tijden van social distancing en quarantaine. Volgens de makers zitten we allemaal in dezelfde situatie, maar is geen één individueel verhaal hetzelfde. “We feel passionate about finding connection as we all remain at a distance. We’ve been inspired to create an anthology series that tells stories about the current moment we are living through — the unique, personal, deeply human stories that illustrate how we are living apart, together,” schrijven ze in een persbericht.

Volledig virtueel

Het is natuurlijk best een uitdaging om de serie volledig virtueel te produceren. Toch hebben we vertrouwen als we kijken naar de grote namen die meewerken aan Social Distance. Regisseur Diego Velasco, showrunner Hilary Weisman Graham en natuurlijk producer Jenji Kohan. De cast filmt zichzelf vanuit huis en de regie wordt ook volledig vanuit huis gedaan. Dat levert hele interessante beelden op. Helaas is het nog niet bekend wanneer de serie op Netflix zal verschijnen, maar we houden het in de gaten.

Reageer op artikel:
De makers van Orange Is The New Black komen met de allereerste serie over corona
Sluiten