Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 16 mei 2020

Fan van Game of Thrones? Netflix deelt de eerste beelden van fantasy-serie Cursed

Netflix is ook na The Witcher nog steeds op zoek naar zijn eigen Game of Thrones. De eerstvolgende kandidaat voor die titel is Cursed, een ambitieuze fantasy-serie die nog deze zomer naar de streamingdienst komt. De serie is gebaseerd op het gelijknamige Young Adult boek van Tom Wheeler, met tekeningen van de comics-veteraan Frank Miller.

En aangezien Game of Thrones ons achterliet met een leeg gevoel, kunnen we niet wachten op deze nieuwe serie.

Netflix komt met Cursed

In plaats van superhelden duiken de twee met Cursed in de wereld van de legendes van Koning Arthur. Een eeuwige bron van materiaal voor Hollywood. De Netflix-serie heeft komt deze zomer uit, maar heeft nog geen specifieke releasedatum. Wél heeft Netflix de eerste beelden inmiddels vrijgegeven.

Cursed is een hervertelling van de Arthur-legende, verteld door de ogen van Nimue, een jonge vrouw met een mysterieus geschenk dat voorbestemd is om de krachtige (en tragische) Vrouwe van het Meer te worden. Na de dood van haar moeder vindt ze een onverwachte partner in Arthur, een bescheiden huurling, die op zoek is naar Merlijn en een oud zwaard. In de loop van haar reis zal Nimue een symbool worden van moed en rebellie tegen de angstaanjagende Rode Paladijnen en hun medeplichtige Koning Uther.

cursed serie netflix

Eerste beelden en cast

“Cursed is een coming-of-age-verhaal waarvan de thema’s zeer actueel zijn in onze eigen tijd: de vernietiging van de natuurlijke wereld, religieuze terreur, zinloze oorlogen en het vinden van de moed om te leiden in het licht van het onmogelijke,” schrijft Netflix.

Tom Wheeler heeft ervaring in Hollywood als scriptschrijver, en is voor de Netflix Original tevens aan boord als showrunner. Frank Miller is nauw betrokken als producent. Het eerste seizoen van Cursed zal uit tien afleveringen bestaan, van een uur per stuk. Ook de cast is gedeeltelijk bekend: 13 Reasons Why’s Katherine Langford als Nimue, Devon Terrell als Arthur en Vikings’ Gustaf Skarsgard als Merlin. Op naar de zomer.

Netflix

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Fan van Game of Thrones? Netflix deelt de eerste beelden van fantasy-serie Cursed
Sluiten