Netflix tip van de week – De mega spannende serie Unbelievable

Het is geen geheim dat we bij NSMBL grote fans zijn van Netflix. De streamingdienst komt met de ene na de andere vette film en serie en wij bingewatchen het liefst alles. Omdat we elke week wel weer een nieuwe serie of film kijken, delen wij onze farieten met jou.

Deze week waren we helemaal in de ban van de Netflix-Original Unbelievable. Dit is waarom jij de serie ook moet kijken.

Netflix tips

Nu het najaar écht is begonnen blijven we het liefst zoveel mogelijk binnen. De dagen van ’s avonds op het terras zitten met een wijntje zijn voorbij. Het terras ruilen we in voor de bank thuis en het wijntje verandert in popcorn. Netflix is namelijk een grote troost deze regenachtige maanden want de streamingdienst heeft genoeg nieuwe films en series gelanceerd.

Spannende Netflix-Original

Deze week hebben we de nieuwe spannende serie Unbelievable ontdekt en die moeten we met je delen. De miniserie bestaat uit acht afleveringen en geloof ons als we je zeggen dat je de serie in één regenachtige zondagmiddag kijkt.

Goed, over naar het verhaal. De dramaserie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wat alles nog tien keer heftiger maakt. In de jaren 2008 tot 2011 vonden er namelijk verschillende verkrachtingen in Washington en Colorado plaats. Uiteindelijk verscheen er in 2015 een nieuwsartikel genaamd ‘An Unbelievable Story of Rape’ dat geschreven is door T. Christian Miller en Ken Armstrong. Het artikel kreeg enorm veel aandacht en vier jaar later heeft Netflix er dus een serie over gemaakt.

Het verhaal van Unbelievable

Het verhaal gaat over deze reeks verkrachtingen. Wanneer de tiener Marie Adler aangifte doet omdat ze ’s nachts seksueel is aangevallen door een indringer in haar slaapkamer, gelooft niemand haar. Het lijkt onwaarschijnlijk: er is geen spoor van inbraak, geen DNA en niemand die ook maar iets gehoord of gezien heeft. De politieagenten praten op haar in en doen haar geloven dat ze het hele verhaal heeft verzonnen.

Bij een ander politiebureau komen twee vrouwelijke detectives met elkaar in contact omdat ze soortgelijke zaken van verkrachting onderzoeken. Zij willen alle zaken oplossen, maar dat gaat zo makkelijk nog niet. De cast is overigens ook mega goed. Onder andere Toni Collette, Merrit Wever en Kaitlyn Dever spelen in de serie.

#UNBELIEVABLE @netflix September 13th @toni_colletteofficial #merittwever

29.4k Likes, 211 Comments – Kaitlyn Dever (@kaitlyndever) on Instagram: “#UNBELIEVABLE @netflix September 13th @toni_colletteofficial #merittwever”

Zet je aan het denken

De serie zit heel goed in elkaar en je zit continu op het puntje van je stoel. Ondanks dat de dramaserie gewoon heel entertaining is, zet het verhaal je ook aan het denken. Wanneer het aankomt op seksuele aanranding en verkrachting worden vrouwen namelijk niet altijd geloofd. Wanneer zoiets je overkomt en je krijgt niet de support van je omgeving waarop je had gehoopt, is dat natuurlijk verschrikkelijk. Deze serie schijnt licht op dit soort gebeurtenissen.

Unbelievable is niet je standaard commerciële true crime serie waarin de makers heel snel het delict willen oplossen. De serie vertelt het verhaal op een rustige manier en de zaken worden niet enorm snel opgelost. In plaats daarvan wordt er voornamelijk focus gelegd op het emotionele trauma van Marie. De combinatie van het oplossen van de verkrachtingen en de impact van zo’n gebeurtenis op het slachtoffer maakt de serie heel sterk.

Reageer op artikel:
Netflix tip van de week – De mega spannende serie Unbelievable
Sluiten