Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Entertainment 20 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Netflix test een shuffle-functie voor iedereen die niet weet wat ‘ie moet kijken

We hebben goed nieuws voor alle Netflix-fanaten. Dat eeuwige getwijfel over welke film of serie je als volgende gaat kijken is bijna verleden tijd. Netflix test namelijk een nieuwe functie genaamd ‘Shuffle Play’ en dit is alles wat we erover weten.

Op Spotify zijn wij groot fan van de shuffle-functie en nu komt Netflix ook met zo’n knop. Ben jij een controlfreak? Dan moet je waarschijnlijk even wennen aan Shuffle Play.

Shuffle Play: Netflix is een shuffle-functie aan het testen

Het nieuwe Shuffle Play zorgt ervoor dat jij niet hoeft te zoeken naar een nieuwe film of serie, maar dat Netflix er eentje voor je uitkiest. Het idee achter deze nieuwe functie is natuurlijk de gebruikers van de streamingsdienst zover te krijgen nóg meer te kijken. Zelfs als ze niet weten wat ze gaan kijken, ze toch verslaafd te maken aan een random nieuwe serie. “The purpose of the test is to make it easier for members to find something to watch” zegt een woordvoerder van Netflix tegen Variety.

Of nouja, zo ‘random’ is Shuffle Play niet. De films en series die Netflix voor je uitkiest zijn wel gebaseerd op de titels die je voorheen keek, hebt bezocht of in je kijklijst hebt staan. As we speak is Netflix de shuffle functie wereldwijd aan het testen. De resultaten van de test worden uitgerold tot een permanente Shuffle Play functie op de streamingsdienst.

Shuffle Play wordt onder een willekeurige groep wereldwijde gebruikers getest. Als jij één van de gelukkigen bent die de testfunctie kan gebruiken, dan vind je de Shuffle Play-knop onder het icoontje van je profiel. Wanneer de officiële variant van Shuffle Play gelanceerd wordt is nog onbekend, maar wij kunnen niet wachten. Bye keuzestress!

Ben jij zo’n eeuwige twijfelaar en zit je momenteel zonder een go to Netflix-serie? Neem een kijkje op onze Netflix-pagina, hier vind je alle leukste films en series op een rijtje.

Variety

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Netflix test een shuffle-functie voor iedereen die niet weet wat ‘ie moet kijken
Sluiten