admin
admin Love & Life 10 juli 2019

Stiekem Netflix op werk kijken: deze briljante truc maakt het mogelijk

Het mag duidelijk zijn dat je tijdens werktijd hoort te werken. Daar krijg je immers voor betaald. Maar ja, soms heb je van die momenten waarop je even echt geen zin hebt of niks te doen hebt. Op die momenten zou je natuurlijk het liefst Netflixen en dankzij deze truc kan dat ook.

Netflix op werk

Even een klein stukje van New Girl kijken zodat je er daarna weer tegenaan kan. Nu zou je het niet durven, want iedere persoon die langsloopt kan op je laptop kijken en zien dat je niks aan het doen bent.

Gelukkig heeft een handige ontwikkelaar een oplossing voor dit ‘probleem’ bedacht. Hij heeft een extensie voor Chrome in elkaar gesleuteld, genaamd Netflix Hangouts. Deze extensie helpt je met het stiekem kijken van je favoriete films en series op de streamingdienst.

Het werkt als volgt: je opent Netflix, en klikt de aflevering of film aan die je wilt gaan kijken. Vervolgens klik je in het menuutje van Chrome op het icoontje van deze extensie. Dan wordt er een nieuwe conference call geopend, waardoor het net lijkt alsof je druk bezig bent met digitaal vergaderen.

In werkelijkheid ben je alleen aan het focussen op het schermpje rechtsonder, want daarin wordt je Netflix-titel getoond. Wanneer een collega echt lang over je schouder meekijkt, dan zal het diegene helaas wel opvallen dat je een call hebt met drie klanten/collega’s en een aflevering van Stranger Things…

Creatieve experimenten

In de praktijk zal waarschijnlijk niemand dit daadwerkelijk proberen, het kijkt alsnog niet heel relaxed. De extensie is ontwikkeld door Mschf Internet Studios, een collectief dat de afgelopen jaren meerdere creatieve experimenten lanceerde.

Maar de experimenten van deze ontwikkelaars zijn meer bedoeld als komische creatieve uitspattingen, dan dat ze je daadwerkelijk op kantoor gaan helpen. Daarvoor kun je het beste even doorzoeken, want er zijn vele tools die Netflix bijvoorbeeld in Slack of Word verbergen. Wij zijn in ieder geval niet verantwoordelijk voor de problemen die je op werk krijgt.

Reageer op artikel:
Stiekem Netflix op werk kijken: deze briljante truc maakt het mogelijk
Sluiten