Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 6 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Dankzij deze Netflix tips & tricks speel jij heel Netflix binnen de kortste keren uit

Het mag duidelijk zijn dat we bij NSMBL verslaafd zijn aan Netflix. Van series zoals Dead To Me tot aan horrorfilms, we kijken vrijwel alles. Ben jij ook een pro in Netflixen? Dan moet je deze tips, tricks en hacks snel horen.

Want ondanks dat de streamingdienst natuurlijk heel gebruiksvriendelijk is, zijn er alsnog veel handige tips die jouw Netflix game naar een nieuw level van tillen.

Netflix tips & tricks

Wanneer je inlogt in jouw Netflix-account krijg je het aanbod dat speciaal voor jou is geselecteerd. Superfijn, maar er zijn meer dingen die je kan doen om nog meer te genieten van je avondjes niks doen en bingewatchen.

1. Verborgen codes

Je weet al dat de streamingdienst het aanbod aanpast op jouw favoriete series en films. Kijk je altijd alleen maar horror? Dan is de kans klein dat jij bij ‘aanbevolen’ romantische comedies te zien krijgt. Heel fijn, maar door deze voorkeuren zie je niet meteen alles wat er beschikbaar is op de streamingdienst en blijf je misschien hangen in dezelfde soort films en series.

Gelukkig is er een oplossing want het blijkt dat alle genres op Netflix allemaal unieke codes hebben die na de URL komen. Na http://www.netflix.com/browse/genre/ kan je 5475 toevoegen om bijvoorbeeld alle romantische comedies te zien. De lijst met alle codes vind je hier.

2. Of je nog steeds kijkt?

Heb je gisteren ook het halve derde seizoen van Stranger Things gekeken? Grote kans dat je na een paar aflevering de vraag “Are you still watching?” kreeg van Netflix. Eh, ja duh. Natuurlijk kijk je nog.

Gelukkig is er een manier om deze vraag niet meer te krijgen én om de countdown naar de volgende aflevering te laten verdwijnen. Het enige dat je hoeft te doen is de extensie downloaden voor de Chrome-Browser, Flix Assist. Zodra je dit hebt gedaan, kijk jij zonder onderbrekingen jouw favoriete series.

3. Het aanbod

Over het algemeen ben je vast op de hoogte van alle titels die binnenkort verschijnen op de streamingdienst. Heek relaxed, maar de kans is groot dat je ook veel mist. Er komen namelijk dagelijks tientallen titels bij en helaas verdwijnen er ook mega veel titels.

Wil je hiervan volledig op de hoogte zijn? Bezoek dan eens de website Nu op Netflix. Hier vind je het volledige overzicht van alles dat komt en gaat.

5. Netflix Roulette

Gaan jij en je partner ‘s avonds samen even een filmpje kijken? De kans is groot dat jullie eerst ruim een half uur (en dan zijn jullie nog snel) aan het scrollen zijn door het aanbod. Heb je hier geen zin in en wil je gewoon eens verrast worden? Dan kan je naar Netflix Roulette gaan. Hier vul je je favoriete genre, acteur, regisseur of andere voorkeuren in. De website gaat vervolgens op zoek naar een film die bij je past. Kijk, dan kan jij die tijd besteden aan het maken van de popcorn.

6. Niet meer bufferen

Soms is je internet niet even goed en wordt je serie continu onderbroken omdat deze moet bufferen. Heel irritant want daardoor zit je er gewoon niet lekker meer in. Wil je dat je series niet meer bufferen? Typ dan Shift+Alt+Ctrl+S in om een verborgen menu te openen. Als je binnen dit menu de bitrate lager zet, zal je zien dat je serie niet meer onderbroken wordt door het bufferen. Dat kijkt toch een stuk chiller.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dankzij deze Netflix tips & tricks speel jij heel Netflix binnen de kortste keren uit
Sluiten