admin
admin Entertainment 7 jun 2019

Deze nieuwe Netflix-serie is zo heftig dat de acteurs mentale hulp nodig hadden

In welke stemming je ook bent, op Netflix is er altijd wel een film of serie te vinden waar je aan toe bent. Of je nu na een lange dag gewoon even wilt lachen, op een regenachtige zondag toe bent aan een romantische film of jezelf gewoon even wil trakteren op een mega indrukwekkende serie.Mocht je binnenkort in de laatste categorie vallen, dan moet je When They See Us kijken. Deze serie is zo heftig dat zelfs de acteurs mentale hulp nodig hadden.

De indrukwekkende serie staat sinds kort op Netflix en maakt nogal wat los. When They See Us is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van vijf tieners uit New York die in 1989 werden beschuldigd, vervolgd en veroordeeld. Ze zouden een blanke vrouw die aan het hardlopen was in Central Park op brute wijze hebben verkracht.

Netflix-serie When They See Us

Zonder enig bewijs werden de vijf jongens ineens opgepakt. Ze waren niet eens in de buurt toen het misdrijf plaatsvond. Ze werden gedoopt tot de Central Park Five en net zo lang gemanipuleerd tot ze bekenden. Een enorm heftige en levensveranderende ervaring voor een groep jongens van amper zestien jaar.

Uiteindelijk zaten ze jaren onterecht vast en werden hun levens geruïneerd. Dit is dus niet een Netflix-serie die je even snel binged. Het waargebeurde verhaal is super heftig en laat zien hoe machteloos deze jongens waren. Als kijker ga je dat voelen, maar voor de acteurs die in When They See Us spelen is het nog tien keer heftiger. Vooral het moment waarop ze de jongens waar de serie over gaat zelf mochten ontmoeten.

When They See Us | Official Trailer [HD] | Netflix

When They See Us is a 2019 Emmy® Awards Nominee. Based on a true story that gripped the country, When They See Us will chronicle the notorious case of five teenagers of color, labeled the Central Park Five, who were convicted of a rape they did not commit.

“Het was vooral zwaar toen de jongens op wie de serie gebaseerd is op de set waren. Het is hún verhaal wat wij vertellen! Ik liep vaak de set af met de gedachte: ‘Ik kan niet meer. Breng alsjeblieft de humor terug!’ Maar ja, we zijn allemaal zo gedreven dat we onze eigen gevoelens opzij hebben gezet om het verhaal te kunnen vertellen. Dat is veel belangrijker,” aldus Niecy Nash over de Netflix serie tegenover The Hollywood Reporter.

Netflix steunt de acteurs

Spelen in zo’n emotioneel zware serie gaat je natuurlijk niet in de koude kleren zitten. Zeker niet als je een nog jonge acteur bent. Daarom heeft Netflix mentale hulp geregeld voor de acteurs die meespelen in When They See Us. Zo kunnen ze dit heftige verhaal goed verwerken en straks met trots terugkijken op de serie.

When They See Us staat nu op Netflix en bestaat uit vier afleveringen die gezamenlijk vijf uur duren.

Reageer op artikel:
Deze nieuwe Netflix-serie is zo heftig dat de acteurs mentale hulp nodig hadden
Sluiten