3 signalen in je privéleven die erop wijzen dat je niet happy op je werk bent

Het kan voorkomen dat je een topbaan hebt, maar waarvan je niet de dezelfde energie krijgt als die je erin stopt. Vaak houd je dit een lange tijd vol, terwijl er toch zeker ook signalen zijn dat je niet gelukkig op werk bent – ook al vind je het werk wél heel leuk.

Soms heb je pas door dat je niet happy op werk bent door je andere gewoontes onder de loep te nemen.

1. Je leeft voor het weekend

Weekenden zijn voor jou dé tijd om te shinen. In het weekend bloei je helemaal op. En als je op maandagmiddag met een chagrijnig gevoel al niet meer kan wáchten tot het vrijdagmiddag is. Herkenbaar? Dan zit er waarschijnlijk iets niet goed op werk.

Om nog een stapje verder te gaan: we kennen allemaal de hashtags Thank God it’s Friday en I Hate Mondays wel. En hoewel dat onschuldig lijkt, zeg je daar indirect mee dat 80% van je week niet de moeite waard is. Als je puur en alleen leeft voor het weekend, is het een goed idee om eens naar je werk te kijken. Vind je jouw werkzaamheden nog wel leuk? Ben je toe aan iets nieuws? Of is het eigenlijk allemaal te zwaar voor je – dat kan natuurlijk ook heel goed.

2. Je hebt het alleen maar over je werk

Het kan héérlijk zijn om met je beste vriendinnen te zeuren over die irritante collega’s en die belachelijke werkzaamheden die je soms moet doen. Tot op zekere hoogte. Want als je die gevoelens van werk niet kunt loslaten op momenten dat je vrij bent, kunnen die gevoelens vaker gaan steken dan je zou willen.

Merk je dat je continu over je werk nadenkt, ook als je middenin een White Lines-aflevering op de bank zit. En wanneer je aan het eten bent. Je staat ermee op, en gaat ermee slapen. Maar als je je werk niet opzij kunt leggen, is het misschien tijd om die factoren waar je je zo aan irriteert te bekijken. Heb je daar zelf invloed op? Praat erover.

3. Je bent oververmoeid – ook in het weekend

Waar je eerst misschien nog leefde voor het weekend, merk je nu dat je ook in die weekenden het liefste in bed blijft liggen. Je hebt geen energie meer om iets te ondernemen, omdat die werkweek al zo veel van je gevraagd wordt. Als je het weekend echt nodig hebt om bij te komen van je werkweek, is dat ook een teken dat jouw werk meer opslokt dan je zou willen.

Huffington Post

Reageer op artikel:
3 signalen in je privéleven die erop wijzen dat je niet happy op je werk bent
Sluiten