admin
admin Entertainment 19 jul 2019

5 dingen waar je je nooit voor hoeft te verantwoorden

Soms hebben we het gevoel dat we ons horen te verantwoorden voor de dingen die we doen. Merk je dat je iets uit probeert te leggen over een van de onderstaande dingen? Je bent hier niemand een uitleg over verschuldigd, hoor.

Het maken van bepaalde levenskeuzes

Levenskeuzes worden vaak vergezeld met vragen en opmerkingen van mensen om je heen. Maar 9 van de 10 keer ben jij anderen helemaal geen uitleg verschuldigd. Zou je graag willen verhuizen en in een hutje op de hei gaan wonen? Ga je gang. Liever een eigen bedrijf starten? Het zijn jouw keuzes en je bent niemand een uitleg verschuldigd. Je hoeft je niet te verantwoorden voor beslissingen waarvan je weet dat ze jou gelukkig maken.

De manier waarop je eruitziet

Ben je aangekomen of juist afgevallen? Heb je een andere haar- of huidskleur dan de mensen om je heen? Een opvallende outfitkeuze gemaakt toen je vanochtend voor de spiegel stond? Je lichaam is van jou, dus het is ook volledig aan jou hoe je het aan de wereld presenteert. Je hoeft niet uit te leggen waarom je er anders uitziet dan anderen.

Een god waar je wel of niet in gelooft

Of jij wel of niet in een god gelooft, is geheel aan jou. Je hoeft je niet te verantwoorden waarom je iets gelooft of niet. Het maakt niet uit of je Allah, God of Boeddha aanhangt (of helemaal niets): je geloof hoort je eigen keuze te zijn.

De voedingskeuzes die je maakt

Ongeacht of je vegetariër of vegan bent, of je gewoon alles eet waar je je tanden in kunt zetten: het is je eigen keuze. Misschien eet jij wel geen vlees vanwege een geloofsovertuiging, het dierenleed of vanwege milieuvervuiling. Het is je goed recht en je hoeft je niet te verantwoorden waarom jij wel of niet bepaalde dingen eet.

Hoe jouw liefdesleven eruit ziet

Heb je al sinds je dertiende dezelfde partner? Of juist niet van plan om ooit in het huwelijksbootje te stappen? Misschien kies je voor een relatie met een man of een vrouw, of blijf je liever single. De keuzes die je maakt in de liefde zijn geheel aan jou en daar is geen uitleg voor nodig.

Reageer op artikel:
5 dingen waar je je nooit voor hoeft te verantwoorden
Sluiten