Deze 3 nieuwe features verschijnen binnenkort op WhatsApp en daar zijn we maar wat blij mee

WhatsApp, iedereen heeft het en ook iedereen gebruikt het. De app is in ons dagelijks leven zo belangrijk dat een wereld zonder de dienst bijna ondenkbaar is. Inmiddels zijn er meer dan anderhalf miljard actieve gebruikers verspreid over de hele aardbol. Dat is niet voor niets, want de populariteit is voornamelijk te danken aan de gebruiksvriendelijkheid van WhatsApp.

Binnenkort komt de app weer met nieuwe features die ons leven makkelijker gaan maken. Wanneer ze worden uitgerold is nog niet zeker, maar dit kun je zeker verwachten.

1. WhatsApp-achtergronden per chat

Het kan iedereen gebeuren: je wilt een bericht naar je vriendin of vriend sturen, maar per ongeluk klik je de chat met je oma aan. Het helpt daarbij niet dat chatschermen amper van elkaar te onderscheiden zijn. Daar komt binnenkort verandering in: Facebook is een nieuwe feature aan het testen waarmee je in WhatsApp een achtergrond per chat in kunt stellen. Zo heb je het meteen door als je in de verkeerde chat zit en het is een lekker stukje afwisseling. Nooit meer screenshots naar de verkeerde persoon versturen, het klinkt als muziek in onze oren.

2. Geheugenmanagement

De ene chat is de andere niet. Je hebt mensen die je zelden spreekt, terwijl andere groepchats elke dag vollopen met memes en video’s. WhatsApp werkt aan een nieuwe feature: geheugenmanagement. Je kunt nu al zien hoeveel geheugen je chats innemen, maar binnenkort kun je zelfs per chat zien wat de grootste bestanden zijn.

Zo kun je die bestanden verwijderen om effectief en snel meer ruimte vrij te maken op je telefoon. Ook krijg je een overzicht van al je doorgestuurde berichten en kun je alle berichten die niet als favoriet gemarkeerd zijn in een klap verwijderen. Geen uren meer bezig zijn met het leeghalen van je telefoon, we like.

Screenshot

3. Stickers zoeken

Sinds een tijdje kun je ook stickers via WhatsApp versturen. Dat hebben we geweten, want niet alleen stickers van WhatsApp worden gebruikt, er worden ook eigen stickers gemaakt. In jouw groepschat werden jouw gênante stickers waarschijnlijk ook al gedeeld.

Terwijl je steeds meer stickers verzamelt wordt het ook steeds lastiger om net dat ene exemplaar te vinden dat je wilt gebruiken. Het is dan ook goed nieuws dat de ontwikkelaars achter WhatsApp aan een zoekfunctie werken waarmee je precies de stickers kunt zoeken die je nodig hebt, net zoals je nu al GIFjes kunt doorzoeken.

Reageer op artikel:
Deze 3 nieuwe features verschijnen binnenkort op WhatsApp en daar zijn we maar wat blij mee
Sluiten